• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 10 °C

Ufuk Uras 17. Madde için oy kullandı

Ufuk Uras 17. Madde için oy kullandı
TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik paketinin Anayasa Mahkemesi'ni düzenleyen 17. maddesinin oylamaları sürüyor.

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik paketinin Anayasa Mahkemesi'ni düzenleyen 17. maddesinin oylamaları sürüyor. BDP'li vekiller genel kurulu terketmesine rağmen İstanbul Milletvekili Ufuk Uras oylamaya katıldı. Uras'ın bu girişim AK Partili vekillerden büyük alkış aldı. Oylamaya MHP'li ve AK Partili üyeler katılırken, CHP'liler ise genel kurul salonunda oy kullanmadan gurubun ön sıralarında ayakta beklemeyi tercih etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli gruplarının ön sırasında oturdu. AK Partililer ile CHP'liler arasında zaman zaman tansiyonu yükselten atışmalar yaşandı. Oturumu yöneten Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin yaptığı müdahalelerle ortamı yumuşatmaya çalıştı.

14579

Daha önceki oylamalarda oyunu kullanan milletvekilleri çoğunlukla oyunu kullandıktan sonra genel kurul dışına çıkarken bu oylamada vekiller oylarını kullandıktan sonra bazıları yerlerine otururken, bazıları ise sıra aralarında ayakta durmayı tercih etti.

Bu arada BDP milletvekili Ufuk Uras, diğer BDP'lilerin rağmen oylamaya katıldı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte oy kullanan Ufuk Urası'ı AK Partili Milletvekilleri alkışladı.

BDP'li Uras: Evet oyu verdim

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uras, BDP'nin anayasa değişikliği konusundaki duruşunun sağlıklı olduğunu düşündüğünü belirterek, ''Her zaman topu AKP'ye attılar. Ama AKP maalesef BDP'ye vebalı muamelesi çekti, taleplerini hiç dikkate almadı'' dedi.

İki oylamaya da ''evet'' oyu vermek için katıldığını bildiren Uras, ''Tümüne katılacak mısınız'' sorusuna, ''Hayır'' karşılığını verdi.

Başından beri ''yapıcı siyaset'' dediğini vurgulayan Uras, ''Aklımıza uyan maddeleri destekledik, uymayanları desteklemedik. Ama bizim isteğimiz, AKP'nin özellikle BDP'nin önerileri doğrultusunda adım atmasıydı. Ama maalesef adım atmadıkları gibi parmaklarını oynatmadılar'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Buna rağmen destek verdiniz'' sözleri üzerine ise Uras, ''Tek tek bu maddelerin Türkiye sol tarihi açısından tarihsel bir önemi vardı. O yüzden destek verdim. Türkiye solunda Anayasa Mahkemesi kurbanı olmayan kaç kişi vardır ki. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesinin dönüştürülmesi solun asli görevleri arasında'' dedi.

Partisinden tepki alıp almadığı sorusuna karşılık da Uras, ''Hayır. Bu konularda bana herhangi bir telkin ya da müdahale olmadı. Ben, BDP'nin önerilerinin bugün de haklı, doğru ve AKP'nin kulak vermesi gereken öneriler olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89