• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Üç koldan Taksim Meydanı'na

Üç koldan Taksim Meydanı'na
1977 katliamından sonra ilk kez Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlayacak olan sendikalar, Şişli, Gümüşsuyu ve Unkapanı’ndan alana yürüyecek.

1977 katliamından sonra ilk kez Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlayacak olan sendikalar, Şişli, Gümüşsuyu ve Unkapanı’ndan alana yürüyecek. Taksim’e metro seferi duracak, yollar kapatılacak.

Sendikalar, 32 yıl aradan sonra Taksim’de kutlanmasına izin verilen 1 Mayıs için hazırlıklarını tamamladı. Büyük bir katılımla kutlanması beklenen eylem gününde bazı cadde ve sokaklar güvenlik nedeniyle trafiğe ve yaya geçişine kapatılacak, Taksim’e metro seferleri yapılmayacak.

Üç yerde arama noktası

Şişli yönünden gelecek göstericiler Harbiye TRT binası önünde kurulacak polis arama noktasından geçerek meydana ulaşacaklar. Arama noktalarında olabilecek sorunları çözmek için sendikalar da görevlilerini bu noktalarda bulunduracak. Şişhane yönünden gelenler ise Tarlabaşı Bulvarı’nda bulunan Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü önünde kurulacak arama noktasından geçecekler. Dolmabahçe’den gelecekler ise Gümüşsuyu’nda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi önündeki arama noktasından geçiş yapacak.

Başkanlar konuşacak

Kutlamaya katılanlar, saat 11.00’i gösterdiğinde aynı anda yürüyüşe başlayacak. Taksim Meydanı’ndaki 1 Mayıs etkinliği saat 13.00’da başlayacak. Miting kürsüsü Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yanında kurulacak. Altı konfederasyonun genel başkanlarının beşer dakikalık konuşmasından sonra sanatçı Timur Selçuk sahneye kurulacak piyano eşliğinde Ruhi Su Korosu ile 1 Mayıs Marşı’nı çalıp söyleyecek. AKM binasına boydan boya 1977 1 Mayıs’ında olduğu gibi 1 Mayıs pankartı asılacak. Miting bitiminde gruplar Taksim’den Şişli istikametine, Tarlabaşı’ndan Aksaray yönüne, Mete Caddesi’nden de Beşiktaş yönüne doğru dağılacak.

Metro duracak, yollar kapanacak

Güvenlik nedeniyle başta İstiklal Caddesi olmak üzere Kazancı Yokuşu, Sıraselviler Caddesi, yürüyüşün gerçekleşeceği Tarlabaşı Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve Gümüşsuyu Caddesi, bu caddelere çıkan sokaklar polis bariyerleri ile araç trafiğine kapatılacak. Ayrıca Taksim Meydanı’na finiküler ve metro seferi yapılmayacak.

Sanatçılar kortejinde 120 isim

Taksim’deki 1 Mayıs kutlamalarına sanatçılar da katılacak. 120 sanatçının yer alacağı sanatçılar kortejindeki bazı isimler şöyle:

Neslihan Acar, Sumru Ağıryürüyen, Tarık Akan, Ezel Akay, Edip Akbayram, Hikmet Akçiçek, İlkay Akkaya, Derya Alabora, Mehmet Ali Alabora, Mustafa Alabora, Aytaç Arman, Zait Atam, Rutkay Aziz, Cesim Bager, Bajar, Bandista, Reis Çelik, Mazlum Çimen, Necmettin Çobanoğlu, Aynur Doğan, Halil Ergün, Altan Erkekli, Musa Eroğlu, Grup Göçebe, Yasemin Göksu, Erdal Güney, Sadık Gürbüz, Grup Helesa, Levent İnanır, Ragıp İncesağır, Nejat İşler, İhsan Kaçar, Nevzat Karakış, Kardeş Türküler, Muammer Ketencoğlu, Ziya Taner Kocak, Ayşenur Kolivar, Günay Kosova, Hüseyin Kuzu, Ünal Küpeli, Moğollar, Cavit Murtezaoğlu, Janset Paçal, Ruhi Su Dostlar Korosu, Pınar Sağ, Güliz Sağlam, İlyas Salman, Şevval Sam, Menderes Samancılar, Meltem Savcı, Sayat Nova Korosu, Aydın Sayman, Hale Soygazi, Ilgın Su, Nurdan Tezel, Birol Topaloğlu, Ferhat Tunç, Hilmi Yarayıcı, Hakan Yeşilyurt, Bennu Yıldırımlar, Şanal Yurdatapan ve Yurttan Kürtçe Sesler Korosu.

Kapalı yollara alternatif güzergâh

Kapatılan yollara alternatif güzergâhlar da belirlendi. Taksim yönüne E-5 Karayolu ile Piyalepaşa Bulvarı, Fişekhane Deresi Caddesi- Kasımpaşa’dan gidilebilecek. Unkapanı-Taksim yönüne alternatif olarak Atatürk Bulvarı’ndan Unkapanı Köprüsü’ne girmeden Ragıp Gümüşpala Caddesi’ni takiben Galata Köprüsü üzerinden Kemaraltı Caddesi’nden Beşiktaş’a gidilebilecek. Atatürk Havalimanı’na gitmek isteyen sürücüler Bakırköy sahil yolunu kullanabilecek, Eyüp’e gitmek isteyenler ise Atatürk Köprüsü’ne girmeden sağdan Kadir Has Caddesi’ni kullanacak. Dolmabahçe önü ve İnönü Stadyumu’nun bulunduğu yerden İnönü Caddesi’ni takiben Taksim Alanı’na kadar olan güzergâh araç trafiğine kapatılacak. Alternatif olarak Beşiktaş-Karaköy-Eminönü-Sahil Yolu istikâmeti kullanılabilecek.

Hak-İş ve Memur-Sen Dolmabahçe’den

Hak-İş ve Memur-Sen gibi sendikalar, Dolmabahçe’de toplanacak. İki sendikanın yanı sıra Türkiye Komünist Partisi de bu güzergâhtan Taksim’e yürüyecek. 1977 yılından beri Taksim’in ilk defa 1 Mayıs gösterilerine açılması nedeniyle birçok ilden çeşitli sendikalar ve gruplar da İstanbul’a geliyor. Anadolu yakasından gelecek otobüslerin son durağı Beşiktaş ve Mecidiyeköy olacak. Gruplar, Dolmabahçe ve Şişli’den alana girecek. 

DİSK ve KESK Şişli’den gelecek

Şişli Meydanı’ndan Taksim’e yürüyecek olan DİSK’in Genel Başkanı Süleyman Çelebi, tüm hazırlıkların tamamlandığını, yarın saat 09.30’da Şişli’de toplanıldıktan sonra “1 Mayıs 77’de Taksim’deydik. Bugün de” pankartıyla yürüyüşe başlayacaklarını söyledi. Pankartın hemen arkasında Şişli’den başlayacak kortejin en önünde 1977 1 Mayısı’nda ölenlerin aileleri yer alacak. Şişli’den ayrıca Barış ve Demokrasi Partisi, DSP, Türkiye Değişim Hareketi Partisi ve mesleki odaları DİSK ve KESK ile birlikte yürüyecek.

Türk-İş ve Kamu-Sen Unkapanı’ndan

Daha önce güzergâhını Şişhane olarak belirleyen Türk-İş yönetimi, bu karardan vazgeçti. Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk İş ve Kamu-Sen’in Unkapanı Köprüsü’nden Taksim’e yürüyeceğini açıkladı. Bu korteje CHP, ÖDP, İP, EMEP, Türkiye Birleşik İşçi Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, İşçi Cephesi ve ADD de dahil olacak.

Taraf

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89