• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 20 °C

Üç Çeçen savaşcıya infaz!

Üç Çeçen savaşcıya infaz!
Üç eski Çeçen savaşçı, hareket halindeki bir araçtan açılan üç el ateşle kafalarından vurularak öldürüldü.

Zeytinburnu’nda yaşayan ve Ruslara karşı direnişçilerle beraber savaşan üç Çeçen, sokak ortasında, susturucu takılmış silahlarla, kafalarına birer kez ateş edilerek öldürüldü. Saldırı sonucunda kafaları parçalanan Musaevi Berkkhazh, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev’in çok güçlü silahlarla öldürülmüş olduğu tahmin ediliyor. Öldürülen Çeçenlerin bir buçuk yıl öncesine kadar Ruslara karşı savaştıkları ortaya çıktı. Musaevi Berkkhazh’ın ise Çeçen-Rus savaşının önemli komutanlarından biri olduğu öğrenildi.

Siyah bir otomobille kaçtılar

Zeytinburnu Seyit Nizam Mahallesi Mevlana Caddesi’nde yaşayan üç Çeçen direnişçi, Rus yanlısı oldukları öğrenilen Çeçenler tarafından sokak ortasında infaz edildi. Kafalarına susturucu takılmış güçlü silahlarla birer kurşun sıkılan Çeçenler olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı muayenede, her üç Çeçen’in de saldırıdan hemen sonra öldüğü tesbit edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurup, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir görgü tanığı, “Üç el silah sesi duyduk. Geldiğimizde ikisi ölmüştü, biri can çekişiyordu. Sonra yaralı olan da öldü” dedi. Üç direnişçiyi öldüren Rus yanlısı Çeçenlerin olay yerinden siyah renkli bir otomobille kaçtığı öğrenildi. İncelemelerini tamamlayan polis ekipleri olay yerinden kaybolan siyah renkli otomobili bulmak için geniş çaplı arama başlattı.

31672

Polis, öldürülen Çeçenlerin Şamil Hasayev’in, saldırganların ise Rus yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un adamları olduğunu söyledi.

Türkiye’ye tedavi için gelmişler

Zeytinburnu’nda sokak ortasında öldürülen Çeçenlerin bir buçuk yıl öncesine kadar Ruslara karşı silahlı mücadele yürüttükleri, ancak aralarından iki kişinin yaralanması sonucu, tedavi olmak üzere Türkiye’ye geldikleri ortaya çıktı. Tedavileri tamamlanan Çeçenlerin, üç ay önce, vurularak öldürüldükleri sokağın karşısındaki bir eve yerleştikleri belirlendi. Çeçenler, ailelerini Türkiye’ye getirmediler.

Rus İstihbaratının dışarıda yaşayan Çeçenlere yönelik silahlı suikastlar düzenlediği daha önceki infazlardan biliniyor. İstanbul’da daha önce Ümraniye ve Başakşehir’de de buna benzer şekillerde

Çeçenler infaz edilmişti.

Kafkas Direnişi’nin önemli isimleri Saldırıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan ve Türkiye’deki Çeçenlerin haklarıyla ilgilenen İnsani Müdafa ve Kardeşlik Derneği’nin (İMKAN-DER) yöneticilerinden Ömer Bezirgan, saldırının Rus Gizli servisi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Ayrıca Bezirgan, Musaevi Berkkhazh’ın Çeçen-Rus Savaşı’nda üst düzey komutan olarak görev yaptığını ve 1,5 yıl önce bir çatışmada yaralandıktan sonra Türkiye’ye geldiğini belirtti.

Rustam Altemirol, Zavrbek Amriev’in de Kafkas Direnişi’nin önemli isimlerden biri olduğunun altını çizdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89