• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Türkiye'nin özlediği Deniz Baykal

Türkiye'nin özlediği Deniz Baykal
Kutlu Doğum Haftası'nda bir ilk yaşandı. Siyasetçilerin akın ettiği törende bir isim vardı ki verdiği mesajlarla da öne çıktı.. Deniz Baykal'dı bu isim...

Kutlu Doğum Haftası mesajlarında bir ilk yaşandı.. AK Parti için açılan kapatma davasına delil olarak gösterilen törenin konuğu CHP lideri Deniz Baykal oldu. Bugüne dek bu tür toplantılara katılmadığı gibi, inançlı kesime yönelik hemen hemen hiç bir söylemi olmayan Baykal'ın sözleri ise tüm Türkiye tarafından adeta ayakta alkışlandı.

Güzel ahlak ve Hz. Muhammed'in örnek yaşantısına dikkat çeken Baykal, "İslam'ın toplumsal hedefi ahlaklı ve adaletli bir düzeni kurmaktır" dedi.

Konuşmasında İslam dininin özünün güzel ahlak olduğunu, hazreti Muhammed'in yaşantısının Kuran'ı Kerim'in en güzel tefsiri olduğunu belirten Baykal, üstü kapalı mesajlar verdi.

"Cennete hiçbir cemaatin toplu rezervasyon yapma imkanı yoktur"

Haliç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Baykal konuşmasına şöyle devam etti: "Hazreti Muhammed bilimi teşvik etmekle kalmamış. İlk okuma yazma seferberliğini de başlatmıştır. Kuran insanı özgürleştirirken toplumsal hayatta da adaletin belirleyici olmasını sağlamıştır. Kuran-ı Kerim bir kavme veya soya değil tüm insanlığa inmiştir. Dinin bir servet veya ün elde etmek amacıyla ele alınması İslamiyet'in özüne yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.

İstişare şarttır

Her insan aklı ve kendi hür iradesi ile inanır. Hiç kimse bir başkasının günahını çekmez. Cennete ancak hak eden gider. Cennette hiçbir cemaatin toplu rezervasyon yapma imkanı yoktur. İyi insansan kimsenin sana aracılık yapmasına ihtiyaç yoktur. Kuran'ın ve İslamiyet'in siyasetle ilişkisi konusunda yanlışlıklara karşı hepimizin duyarlı olmasına ihtiyaç vardır. Şura, adalet ve işlerin ehillerine verilmesi temel değerlerdir. Ama bunlar hiçbiri siyasetin tekelinde olmayan ve her zaman gözetilmesi gereken unsurlardır. İstişare şarttır. İster Meclis'te, ister kendi partinde yaparsın. İşi ehline vereceksin. Benim dostumdur, akrabamdır diye iş vermeyeceksin. Ve adaleti de gözeteceksin."

Hz. Muhammed'i anlayalım

Hazreti Muhammed'in en güzel örnek olduğun belirten Baykal, "Örnek olmak taklit etmek anlamına gelmez. Hazreti Muhammed'in taklit edilmeye değil anlaşılmaya ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Kuran'ı Kerim hukuk kitabı değildir

Kuran'ı Kerim'in hiçbir devlet rejimi önermediğine dikkat çeken Baykal "İslam'ın toplumsal hedefi ahlaklı ve adaletli bir düzeni kurmaktır. Dinin bir egemenlik iddiası yoktur. Kuran'ı Kerim bir hukuk kitabı değildir. Dileyen Müslüman olur. Tanrı dilediği kişiyi hidayete ulaştırır" dedi.

Siyasetteki tavrı da alkışlanıyor?

Bir süre öncesine kadar siyasetteki hamleleri yüzünden belli kesimlerin "Hizipçi" diye adlandırdığı Baykal'ın son bir haftada sergilediği tavır da büyük şaşkınlık yaratıyor. Anayasa Paketi konusunda AK parti'ye ve Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği mesajlar, eski o sinirli halinden uzaklaşması, yapıcı yorumları ile adeta bambaşka bir Baykal portresi çiziyor CHP lideri..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89