• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

Türkiye'de hiçbir imza bu kadar incelenmedi

Türkiye'de hiçbir imza bu kadar incelenmedi
Adli Tıp Başkanı İnce, ilki askeri savcılığın talebi ile Demokrasiye Müdahale Planı’nı 4 kez incelediklerini söyledi. Belgeyi TÜBİTAK, polis ve jandarma kriminaller de inceledi.

Albay Dursun Çiçek imzalı İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın Adli Tıp Kurumu tarafından 3 değil, tam 4 kez incelendiği ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, star’a Albay Çiçek imzalı Demokrasiye Müdahale Planı’nın Adli Tıp’taki inceleme safhalarını anlattı. Hem askeri hem de sivil savcılardan gelen talep üzerine belgenin bir değil, 4 kez incelenerek en çok incelenen belge haline geldiğini anlatan Doç. Dr. İnce, bu süreçte sivil veya askeri savcılıktan da hiç bir telkin veya baskı almadıklarına dikkat çekti.

İLK TALEP ASKERİ SAVCILIKTAN

İrtica İle Mücadele Eylem Planı ile ilgili ilk inceleme talebinin sivil değil askeri savcılıktan geldiğini açıklayan Doç. Dr. İnce, “İlgili vaka, bize ilk önce askeri savcılıktan geldi. Genelkurmay Askeri Savcılığı’ndan savcı, bir evrak göndereceklerini söyledi ve kurye aracılığı ile gelen evrağı inceleyip geri gönderdik. Sonra İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’ndan belge ‘incelenmesi’ talebiyle 3 kez daha geldi. Biz evrağı toplamda 4 kere inceledik. Tüm incelemeler de Fizik İhtisas Dairesi’nde oldu” diye konuştu.

TÜM LABORATUVARLARDAN ONAY ALDI

Albay Çiçek imzalı Demokrasiye Müdahale Planı’ndaki ıslak imzanın gerçek olup olmadığı incelemesi, toplam 8 kez incelenerek, kırılması zor bir rekora imza attı. Plandaki ıslak imzanın Albay Çiçek’e ait olup olmadığıyla ilgili olarak Adli Tıp Kurumu’nda 4 kez inceleme yapıp “Albay Çiçek eli ürünü” raporu verdi. Belge, TÜBİTAK, Emniyet Kriminal ve Jandarma Kriminal laboratuvarlarında da 4 kez incelemeye alındı. Skandal eylem planı böylece 8 kez incelenip hepsinde de aynı sonuç alınan Türkiye’deki tek adli belge oldu.

Adınızı da elle yazıp imza atın

Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzalı belgesi gibi her yıl çeşitli 11 bin belgenin yanı sıra çek ve senet hakkında da inceleme yapıldığını belirten Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. İnce, hem vatandaşlara hem görevlilere sahte belge ve imza konusunda şu uyarıları yaptı: “İncelenip sahte olup olmadığı araştırılamayan imza türü yoktur, ama en taklit edilemeyen imza türü ad ve soyadın el yazısı ile atıldığı imzalardır. Biz işin uzmanıyız fakat genel toplumsal alışkanlık nedeniyle raporlara bile imzamızı atarken adımız soyadımızı el yazımızla yazmak yerine çoğunluk gibi geometrik şekiller yapıyoruz. Aslında insanın adını el yazısı ile yazması bile imzasıdır. Vatandaşlar güvenlikleri için isimlerini yazdıkları imzaları kullanmalı; bu yöntem özellikle çek-senet gibi olaylarda sahtecilik olaylarının önüne geçilmesinde önemli etken” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89