• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 13 °C

Türkiye'de en soğuk gün yaşanacak

Türkiye'de en soğuk gün yaşanacak
İstanbul'da üç gün şiddetli soğuk var, yağış yüksek kesimlerde sulu kara dönebilir. Yarın Türkiye genelinde en soğuk gün, sıcaklık hafta sonu 7-8 derece artıyor.

İstanbul- Yarın haftanın en soğuk günü ancak cumadan itibaren batıda kara bulutların yerini güneşli bir gökyüzü alacak. Sıcaklık hafta sonu 7-8 derece artacak. Önümüzdeki hafta boyunca sıcaklık yüksek, lodos esecek.

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Bursa,Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik )ile Çorlu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve yükseleri ile Çorlu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bu sabah saatlerinden sonra İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri ile Yalova, Sakarya, Bilecik ve Kocaeli çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

Ege: Çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur akşam saatlerinden itibaren kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar bölge genelinde yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere yağmur, bu gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, Çorum, Amasya ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren iç kesimleri ile yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar Malatya ve Elazığ çevresinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlar öüğle saatlerinden itibaren Hakkari, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olacak. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu, bölge geneli yağmurlu geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89