• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Türkiye Esad'a ne dedi?

Türkiye Esad'a ne dedi?
Suriye’deki temasları hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Davutoğlu, Türkiye'nin mesajlarını ilettiklerini belirtti.

 Suriye’deki temasları hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Davutoğlu, Türkiye'nin mesajlarını ilettiklerini belirterek, ''Önce güvenlik sonra reform dersen o gün hiç gelmez'’ dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD’nin başını çektiği Batı koalisyonunun Suriye devletine mesajını iletmek üzere Şam’a gitti. Ziyaret gerekçesinden rahatsızlığını daha önce belli eden Başkan Beşar Esad’ın siyasi danışmanı Dr. Shaaban “Davutoğlu sert mesaj getirirse karşılığını da alır” mesajı vermişti. Ziyaretin gerilimli geçeceği daha Şam havalimanında ipuçlarını vermeye başladı.

Davutoğlu ve beraberindeki heyeti, Şam havaalanında Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim değil, yardımcısı Abdülfettah Ammura karşıladı. Şam yönetiminin bu tavrı rahatsızlığının göstergesi olarak yorumlandı. Bakan Davutoğlu'nun Esad ile saat 11.00 sıralarında başlan görüşmesine Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de katıldı.

30740

Diplomatik görüşmeler sürerken, Şam yönetiminin silahlı muhaliflerle mücadelesinde geri adım atmadığı ve Suriye ordusunun Türkiye sınırı yakınlarındaki Biniş kasabasında operasyon başlattığı bilgisi geldi.

Suriye Haber Ajansı ise Beşar Esad ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yaptığı görüşmede ‘’Suriye'nin silahlı terör gruplarına karşı toleranslı olmayacağı’’ mesajını verdiğini bildirdi

Görüşmede Esad’ın Suriye'nin reform sürecini tamamlamada ısrarlı ve kararlı olduğunu belirtti ve dost ülkelerden yardım almaya açık olduğunu söyledi.

Ajans haberinde Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun ‘hiç kimseden hiçbir mesaj taşımadığını’ belirttiğini iddia etti.

460.jpg

Ajansın geçtiği haberde ‘’Davutoğlu; Türkiye'nin Suriye'de yaşanan durumları içmesele olarak gördüğü gibi Suriye'nin de Türkiye'nin karşılaştığı bir olayı aynı itibarla gördüğüne işaret etti’’ ifadeleri yer aldı.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile uzun süren bir görüşme gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'ya dönüşte açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu dönüş yolundayken, Şam'da yapılan görüşmeye dair ilk bilgiyi Suriye devlet ajansı geçmiş ve Esad'ın toplantıda 'teröristlerin peşini bırakmayacaklarını' söylediği belirtilmişti. Gazetecilerin habere dair sorusuna cevap veren Davutoğlu, ''Esad'ın her söylediğini burada yansıtacak değilim, biz durumun vurgusunu anlattık. Sivil halka dönük eylemlerin belli standarlarda olması her zaman önem taşır. Esad'ın ''bir takım militanlar'' şeklinde ifade kullandığı doğrudur ama açık olarak ''terörist'' ifadesi kullanılmamıştır. Bizim tek isteğimiz bu süreçte Suriye halkının iradesinin etkin kılınmasıdır'' dedi.

Esad'ın açıklamalarına ise Davutoğlu, '’önce güvenlik sonra reform dersen o gün hiç gelmez'’ diyerek cevap verdi.

Davutoğlu şunları söyledi: "Suriye lideri Esad'a Cumuhrbaşkanı Gül'ün yazılı mesajını, Başbakan Erdoğan'ın da sözlü mesajı ilettim. Sayın Esad da kendi görüşlerini anlattı. Türkiye, tüm Suriyeli kardeşlerimizin barış içinde yaşamasını temenni etmiştir. Bu çerçevede akan kanın durması ve ileride Suriye'de reform yapılmasını konuştuk. Çok dostane ve açık görüşlü bir toplantı oldu. Ben sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin mesajlarını ilettim. Siyasi reformun yapılmasının önünün açılmasını istiyoruz. Suriye ile kader birliğimiz sürecek. Her kesimden Suriye ile temaslarımız sürecek. Detaylarına girmemin doğru olmadığı birçok konuyu ele aldık. Biz Suriye'deki gelişmeleri takibe devam edeceğiz. Suriye halkının iradesini yansıtacak.’’

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89