• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Türkeş'in çalışma arkadaşından Bahçeli'ye şok sözler!

Türkeş'in çalışma arkadaşından Bahçeli'ye şok sözler!
Türkeş'in yakın çalışma arkadaşı ve milliyetçi camianın önemli isimlerinden Prof. Dr. Turan Güven, 'demokratik açılım' konusunda MHP'den farklı düşünüyor.

Ülkücü camiadan Prof. Dr. Turan Güven, demokratik açılım tartışmalarını değerlendirdi.

Alparslan Türkeş'in yakın çalışma arkadaşı ve milliyetçi camianın önemli isimlerinden Prof. Dr. Turan Güven, 'demokratik açılım' konusunda MHP'den farklı düşünüyor. 

"Ortada bir problem var. Bu problemi yok saymak da var, çözmek de var." diyen Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Güven, MHP ve CHP'nin tavrını doğru bulmuyor. Güven, "Önerisi olmayan, kavga ve çatışmadan beslenen bir siyaset ortamı var. O siyasetlere dayanan gruplar, bu sorunun devam etmesini istiyorlar. Açıkça bunu böyle demeseler de netice ona varıyor." diyor.

1968 kuşağının önemli isimlerinden olan Güven, üniversitelerde ülkücü öğrencilerin liderliğini yapmış ve 1971'de MHP Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunmuştu. BBP'de de siyaset yapan Güven sonradan siyasetten uzaklaşarak akademik çalışmalarına yeniden başladı. Halen Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Turan Güven, sadece MHP'ye değil, CHP'ye de tepkili. "Bu iki partinin tavrına baktığınızda 'biz bu gidişten memnunuz' der gibiler. Önerisi olmayan, kavga ve çatışmadan beslenen bir siyaset ortamı var. O siyasetlere dayanan gruplar, bu sorunun devam etmesini istiyorlar. Açıkça bunu böyle demeseler de netice ona varıyor." diyor. Devlet Bahçeli'nin "Gerekirse 50 yıl dağda gezeriz." söylemini de buna örnek gösteriyor. Güven'e göre, MHP'nin tavrı 'siyasi hata'.

Diyalog kapısının her zaman açık olması gerektiğinin altını çizerken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a randevu verilmemesini bu yüzden yadırgıyor. Açılıma kapıları kapatan Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye de sert bir eleştiri getiriyor: "Tabii senin çocuğun yok, askerde evladın yok, askerde evladı olan birine soralım bakalım, öyle mi diyor?" Güven, bunun bütün Türkiye'nin sorunu olduğunu, ortak akılla çözülmez ise bir başkasının çözüme el atacağını ve şerefin de ona ait olacağını söylüyor.

Geçmişteki ihmal ve hatalarla bu noktaya gelindiğini hatırlatan Güven, "Beğenmiyorlarsa kendi çözümlerini ortaya koysunlar. Mesela diyorlar ki; 'bize herhangi bir öneri ile gelinmedi'. Ya kardeşim, öneri ile gelindiği zaman da 'bize dayatma yapıyorlar' diyorsunuz." şeklinde tepki gösteriyor. Dışa karşı müspet milliyetçilik yapılabileceğini ancak kendi vatandaşına karşı milliyetçilik yapmanın çok anlamsız olduğunu belirtiyor.

Güven, Kürt sorununun çözümünde önemli bir kırılma noktasının yaşandığı kanaatinde. Ancak konunun 'Kürt açılımı' olarak gündeme getirilmesinden rahatsız. "Demokratik ve temel insan hakları açısından bütün Türkiye'yi teşmil edecek bir paket hazırlanmalı." görüşünü savunuyor.

Güven'e göre PKK'nın uluslararası bir örgüt haline gelmesi ve yıllardır birçok terör eylemini rahatça gerçekleştirmesinde ordunun da hatası var. "Ben bu orduyu niçin besliyorum? Neden halledilemedi bugüne kadar?" sorularını yöneltiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89