• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 16 °C

Türk'e saldırıya Diyarbakır'dan tepki!

Türk'e saldırıya Diyarbakır'dan tepki!
Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, saldırıyı karanlık odakların organizasyonu olarak değerlendirdi.

Samsun'da DTP'nin siyasi yasaklı Eşbaşkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınayan Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, saldırıyı karanlık odakların organizasyonu olarak değerlendirirken, THİV Diyarbakır Temsilcisi Av. Sezgin Tanrıkulu ise, davaların nakledilmesinin temel amacının mağdurları ve müdahilleri saldırıya açık hale getirmek olduğunu belirti. İHD Şube Başkanvekili Burhan Zorooğlu ise davanın seyrinin değiştirilmek istendiğine dikkat çekti.

Muş'un Bulanık İlçesi'nde 15 Aralık 2009 tarihinde DTP'nin kapatılmasını protesto eden kitleye ateş açarak 2 kişinin ölümü, 8 kişinin de yaralanmasına neden olan korucu ve JİTEM'e çalıştığı belirtilen Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen hakkında açılan davanın ilk duruşması izleyen DTP siyasi yasaklı lideri Ahmet Türk'e mahkeme çıkışında yapılan saldırıya Diyarbakır'daki kurumlardan sert tepki geldi.

Baro Başkanı Emin Atkar: Güvenlik gerekçesinin kendisi güvenlik problemi

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, olayı kanalık odakların bir organizasyonu olarak değerlendirdi. 'Güvenlik' gerekçesiyle davanın Samsun'a alınmasının amacının yargılanan kişilere ceza muafiyeti getirmek olduğunu belirten Aktar, daha önce benzer şekilde görülen Gazi olayları ve Uğur Kaymaz davalarında da aynı süreçlerin yaşandığına dikkat çekti. Olayı nefretle kınadığını belirten Aktar, 'Davanın güvenlik gerekçesiyle nakli başlı başına bir güvenlik problemini ortaya çıkardığı ortadadır. Bu davanın Samsun'da görülüyor olması mağdurların adalete ulaşmasını engelliyor. Bunun sonucunda da adaletli bir sonucun çıkmayacağı açıktır. Davanın suçun işlendiği yerde görülmesi gerekir. Bu yargılanan kişilerin cezalandırılmaması için yapılan bir nakildir' dedi.

Tanrıkulu: Mağdurlar saldırıya açık hale getiriliyor

THİV Diyarbakır Temsilcisi Av. Sezgin Tanrıkulu ise, Bulanık davasının ilk duruşmasında Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınayarak, 'Güvenlik nedeniyle başka illere taşınan davalar aslında güvenlik nedeniyle değil mağdurları ve müdahilleri saldırıya açık hale getirmek amacıyla yapılmaktadır. Daha önce de benzeri yaşanan Uğur Kaymaz ve birçok olayda olduğu gibi bu tür davaların başka illere alınması doğru değildir. Bunların güvenlik dışında başka bir amaçla yapılan nakiller olduğu açıktır' diye konuştu.

İHD: Sorumlusu yetkililerdir

İHD Diyarbakır Şube Başkanvekili Burhan Zorooğlu da, Türk'e yönelik saldırıyı kınayarak şunları kaydetti: 'Kaymaz ve benzeri davalarda olduğu gibi Bulanık davasında da amaç davanın seyrini değiştirmektir. Gerçeklerin açığa çıkmasını engellemektir. Buradaki amaç diğer davalarda olduğu gibi zamana yayıp unutturmaktır. Bölgede görülen hiçbir davada güvenlik sorunu yaşanmamıştır. Davaların güvenlik bahanesiyle bu tür saldırıya açık illere gönderilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Mağdurlar tekrar mağdur edilmektedir. Hem maddi hem de manevi zorluklar çıkarılmaktadır. Davanın Samsun'a taşırılması şimdiden nasıl gelişeceği konusunda insana fikir veriyor. Orada güvenliği sağlayamayan yetkililer sorumludur. Bu insanların gidip orada davayı takip etmelerinin önünde bir engeldir. Türk'e yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89