• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 14 °C

Türk karargahına Taliban baskını!

Türk karargahına Taliban baskını!
Pazar öğle saatlerinde başlayan çatışmalar Pazartesi sabahına kadar sürdü. Yetkililer çatışmlarda 8 Afgan güvenlik görevlisi, 3 sivil ile 36 militanın öldüğünü açıkladı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezine eşzamanlı saldırı düzenlendi. Afgan Meclisi'nin, NATO güçlerinin üssünün ve büyükleçiliklerin olduğu Vezir Ekber Han bölgesi hedef alındı.

ÇATIŞMALAR 18 SAAT SÜRDÜ

Pazar öğle saatlerinde başlayan çatışmalar Pazartesi sabahına kadar sürdü. Yetkililer çatışmlarda 8 Afgan güvenlik görevlisi, 3 sivil ile 36 militanın öldüğünü açıkladı. Gece yaşanan çatışmalarda koalisyon güçlerine bağlı helikopterler de katıldı. Çatışmalarda militanların gece ele geçirdiği iki bina geri alındı.

7 NOKTAYA SALDIRI

Saldırılar dün yerel saatle 13.00 civarında başladı. Militanlar, kentin farklı yönlerinden Meclis parlamento ve elçiliklerle, NATO üslerinin bulunduğu 7 noktaya saldırdı.

36726

Görgü tanıkları saldırının başlangıcında en az 10 patlama olduğunu ve patlamalar sonrasında yaklaşık 30 dakika ağır makinalı tüfeklerle ateş açıldığını duyurdu. 

TÜRK ASKERLERİNİN ÜSSÜ DE HEDEF ALINDI

AP haber ajansı, Türk askerlerinin üssünün de havan topu saldırısına uğradığını duyurdu. Ajans, Türk ve Yunan askerlerinin saldırıya makinalı tüfeklerle karşılık verdiğini de bildirdi. Dışişleri Bakanlığı ise Türk askerlerinin doğrudan hedef alınmadığını açıkladı. 

VEKİLLER SİLAHA SARILDI

Saldırlarda hedef alınan yerler arasında Meclis binası da bulunuyordu. Reuters, bazı milletvekillerinin silah alarak, meclis korumalarının yanında çatışmaya girdiğini bildirdi. 

ELÇİLİKLER VURULDU

Reuters haber ajansı ayrıca, İngiliz büyükelçiliğinin gözetleme kulesine iki roket isabet ettiğini duyurdu. Alman büyükelçiliği yakınlarında da patlama olduğu ve buradan dumanlar yükseldiği bildiriliyor.  Rus büyükelçiliği de vurulan binalar arasında yer aldı. 

36725

AMERİKAN ELÇİLİĞİNDE ALARM
Saldırıların gerçekleştiği bölgede yer alan ABD büyükelçiliği yakınlarında da bir patlama meydana geldi. Elçilik alarma geçirilirken, personele sığınağa gitme talimatı verildi. Elçilikten yapılan açıklamada, personelin durumunun iyi olduğu bildirildi. 

TALİBAN ÜSTLENDİ

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, saldırıları üstlenerek, bir grup intihar bombacısının NATO üslerine, parlamentoya ve diplomatik binalara saldırdırdığını duyurdu. Açıklamada, NATO üslerinin ve elçiliklerin hedef alındığı bildirildi. 

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Zabiullah ayrıca saldırının aylar önce planlandığını ve bahar aylarıyla başlayacak saldırıların ilki olduğunu söyledi. (Habertürk)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89