• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Türk: Demokratik özerklik için çalışıyoruz

Türk: Demokratik özerklik için çalışıyoruz
Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, başlattıkları doğu gezisini sürdürüyor.

Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, başlattıkları doğu gezisini sürdürüyor. Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nden sonra Van'a gelen Türk ve Tuğluk, BDP il binasında partililerle görüştükten sonra Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Türk, “Biz demokratik özerkliğin hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Bizim için halkın fikirleri çok önemli. Bu konuda 2 gündür yaptığımız toplantılarda halk bizi sorguladı eleştirdi. Bu bizi çok memnun etti” dedi.

Karayoluyla Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden dün gece Van'a gelen DTK Eş Başkanları Türk ve Tuğluk, geceyi burada geçirdi. Bu sabah ilk olarak BDP il binasına giden Türk ve Tuğluk, burada partililerle görüşüp bir süre onlarla sohbet etti. Daha sonra yürüyerek Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye binasına geçen Türk ve Tuğluk, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Belediye binasına giden Türk ve Tuğluk'a eşlik eden kalabalık sık sık ‘Kürdistan sizinle gurur duyuyor’ sloganı attı.

‘HALKIMIZ BİZİ SORGULADI, ELEŞTİRDİ’

Ahmet Türk, belediyede gazatecilerin sorularını da yanıtladı. Türk, DTK'nın bölgedeki sivil toplum ögütlerinin üst çatısı olacağını ve bundan dolayı da gittikleri yerlerde özellikle sivil toplum örgütleri ve halkın fikirlerini aldıklarını söyledi. Demokratik özerkliğin hayata geçirilmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirten Türk şöyle konuştu: “Türkiye’de yeni bir döneme girdik. Barış ve demokrasi için fırsatlar verildi. Bu fırstaların kaçırılmasından ürküyoruz. Geçmişte yşadığımız sorunların yeniden hayat bulmasından ürküyoruz. Dün yaşanan olayların, acıların yeniden yaşanmasından korkuyoruz. Barış ve demokrasi için çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişteki politikalar çözümsüzlük getiriyor. Halkın yönetime katılmasını ve demokratik özerk bir yapının oluşması çabası içersindeyiz. Kürt sorunu hepimizin sorunudur. Bütün amacımız daha özgür ve demokratik bir gelecek Kürtler'in de kendilerini ifade edebileceği bir demokratik cumhuriyet olmasıdır. Halkımızı dinledik. Eleştirilerini, tahlillerini ve beklentilerini almaya çalıştık. Bizleri eleşirmeleri, bizlerden taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmeleri memnuniyet verici ve umut vericidir. Sivil demokratik örgütlenmenin olmasını istiyoruz. Mutlaka halkın hakem olması ve sorgulayıcı olmasını istiyoruz. Halkımız bizi sorguladı, eleştirdi, taleplerini söyledi. Eksikliklerimizi dile gitirdi. Örgütlenmemezi, siyaset mantığımızı, yaptıklarımız gibi her konuda bizi sorguladılar. Bu bizi çok memnun etti.” Türk, daha sonra belediye binası önünde bekleyen partililere Kürtçe kısa bir konuşma yaptı. Türk ve Tuğluk, buradan merkeze bağlı Bostaniçi Beldesi'ne geçerek basına kapalı olarak gerçekleştirilen halk toplantısına katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89