• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

'Türk değilim' diyen Hakan Şükür'e linç

'Türk değilim' diyen Hakan Şükür'e linç
Yıllarca milli takımda büyük başarılara imza atan Hakan Şükür, aslen Türk olmadığını açıkladığı için bir grup ulusalcının sosyal medya üzerinden lincine maruz kaldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, Burdur'da bir program kapsamında Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda zihinsel engellilerle futbol maçı yaptı. Şükür'e engelliler ve karşılaşmayı izleyen öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Şükür, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. 

Söyleşide bir öğrencinin Kürt sorunuyla ilgili sorusu üzerine Şükür, şöyle konuştu: ''Bugün yapılmak istenenleri hiç kimsenin kenara atmaması lazım. Ama buradan güç alan başka düşünceler de var. Yani bunun böyle olmasını istemeyen düşünceler de var. Bizim hassasiyetlerimiz belli. Ülkesi, bütünlüğü, mezhebi, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, beraber yaşama, beraber bazı şeyleri çözme adına çok önemli. 

Bugün çok net görüyorsunuz kamuoyunda. Kolay bir süreç değil. Sizin attığınız adımlara ne kadar adım gelecek onu hep beraber göreceğiz. İnşallah daha sık beraber olur, daha fazla sorunlarımızı konuşup bu dostluğu kardeşliği pekiştirmek istiyoruz. Başta Kürt kardeşlerimizle olmak üzere. 

"BEN ARNAVUTUM. ASLINDA TÜRK DEĞİLİM" 

Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlük de maalesef oldu. Bunları yönetmek çok zor. Herkes bir hak arayışı içinde oldu. Bunları devlet olarak vermek ve kafa yormak, bunlarla ilgili çalışma yapmak zorundasınız. Bugünün iktidarı olarak biz de bunu yapıyoruz.'' 

SOSYAL MEDYADA LİNÇ KAMPANYASI 

Sosyal medyada ise ulusalcı kesim, Sadece 'Türk değilim' sözleri üzerinden Şükür'ü, vatan hainliğine kadar suçlayıp küfre varan eleştirilerde bulundu. 

Hakan Şükür ise, eleştiriler karşısında, resmi twitter sayfasında açıklama yapmak zorunda kaldı. Şükür'ün açıklamaları şöyle: "Eğer bu topraklarda ayrımcılık adına kökenlere inerseniz o zaman ben de Arnavut'um bir bakıma aslen Türk değilim. Bu tür ayrımcılıklar olmamalı. Bu Milli bütünlüğe zarar verir" mealindeki bölücülüğü reddeden açıklamamın çarpıtılarak sunulmasını esefle karşıladım. Milli formayı yıllarca şerefle üstünde taşıyan, İstiklal Marşı'nın sahalarda çalınması, Türk Bayrağının göndere çekilmesi için mücadele eden ve bu toprakların bir evladı olan bana, provokatif bir yaklaşımla yapılmak istenen amacı belli yaftalama girişimini vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor şiddetle kınıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da aslen Arnavut kökenli olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak Milli mücadeleye bu topraklara yaptığı büyük katkıları hatırlatmak isterim. Bu düşüncelerle Aziz milletimize vekil olarak hizmet etmekten şeref duyduğumu herkesin bilmesini isterim."

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89