• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 13 °C

Türk: Çekilebiliriz! Flaş

Türk: Çekilebiliriz! Flaş
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Gördüğüm kadarıyla genel eğilim seçime katılmama yönünde gerçekleşiyor. Seçime girmemeyi görüşüp tartışacağız.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), aralarında Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gülten Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını, milletvekili seçilme yeterliliğini etkileyecek eski mahkumiyetleri bulunduğu gerekçesiyle iptal etti. YSK kaynaklarına göre, milletvekili adayları bağımsız olarak başvurdukları için yerlerine yeni aday gösterilemiyor.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'nin bu kararın altında kalmayacağını ve gerekli refleksi vereceğini söyledi. Demirtaş, kararın faturasının AK Parti'ye çıkarılacağını iddia etti.

Devlet eliyle BDP'nin tasfiye edilmeye çalışıldığını iddia eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu bir siyasi tasfiyedir. Bölgeyi AKP'ye teslim etme operasyonu. biz sonuna kadar barışçıl mücadeleyi yürüteceğiz dedik. Bu noktadan sonra biz nasıl barışçıl bir mücadele yürüteceğiz. Yapacağımız hukuki itirazlar nasıl değerlendirilecek bilemiyoruz. YSK kararları nihai kararlardır. Bizim seçime girip girmemiz noktasında demokrasiden bahsedilemez. Seçimler ertelenerek yeniden aday belirleme hakkır verilmelidir. Ortada demokrasi falan kalmadı. Bu fatura hükümete çıkar. YSK Bağımsızdır diyemez. Biz bu dehşet operasyonunu, bölgede savaş çıkarma kararını tersine çevireceğiz. Bize yapılanların hiç bir şekilde hukuki bir gerekçesi yok. Demokratik olmayan seçime girmeyiz.."

Karar üzerine açıklama yapan Sırrı Sakık “Bu karar yeniden şiddete davetiye çıkartmaktır. Bize daha hiç bir şey tebliğ edilmedi. Ne olduğunu, neye dayanarak yapıldığını bilmiyoruz. Üstelik kararın içinde olduğu söylenen iki kişi Gülten Kışanak ve Sabahat Tuncel milletvekili, haklarında mahkumiyet kararı yok YSK neye dayanarak bu kararı alıyor. Bu hukuksuzluğa karşı çıkacağız. Zaten tüm hayatımız hukuksuzlukla mücadele ile geçti. Bunun. Bize dayatılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Ahmet Türk: Seçime girmemeyi tartışacağız

YSK'nın kararını NTV'de değerlendiren eski kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Gördüğüm kadarıyla genel eğilim seçime katılmama yönünde gerçekleşiyor. Seçime girmemeyi görüşüp tartışacağız.

Süreyya Önder: Ekmek de vermesinler

BDP'nin İstanbul 2. bölgeden bağımsız adayı Sırrı Süreyya Önder YSK'nın kararına sert çıkarak "Fırıncıya, bakkala söyleyin ekmek de vermesin bu millete" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89