• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Türk bürokratlara MOSSAD tehdidi!

Türk bürokratlara MOSSAD tehdidi!
İsrail tarafından halen Türkiye'ye teslim edilmeyen tanklarının arka planıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor.

M60 tanklarının modernizasyonu projesiyle ilgili inanılmaz olayların yaşandığı ortaya çıktı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre projeye karşı çıkan bürokratların MOSSAD tarafından tehdit ve baskıya maruz bırakıldığı öğrenildi. MOSSAD ajanları tarafından aranan bürokratların "Sen tankların modernizasyonunun İsrail firmasına verilmesine karşı çıkıyormuşsun" denilerek üstü kapalı tehdit edildiği öğrenildi. Ajanların ihale görüşmelerine de katıldığı iddia edildi.

Kıvrıkoğlu karşıydı ama!

M60 tanklarının İsrail firmasına verilmesine karşı çıkan proje müdürü Sadık Yamaç baskıların ardından görevden alındı. Proje müdürü olarak atanan Sezai Öztürk ise baskılar üzerine 1 hafta sonra istifa etti. Öztürk'ün yerine atanan Hünkar Urfalıoğlu da projeye imza atmadı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun da ihalenin İsrail firmasına verilmesine ilk başlarda karşı çıktığı, ancak daha sonra görüş değiştirerek projeye imza attığı öğrenildi.

124'e Mercedes motoru

Bir uzman "M60 tanklarının modernize edilmesi demek Murat 124 arabaya Mercedes motoru yüklenmesi demektir. Böyle yaparsanız Murat 124 çöker. M60 tankları da çöktü. Tankın küçük olması önemlidir. M-0 modernize edilince büyüdü. Hedef olması kolaylaştı" dedi. Uzmanlar, modernizasyon sırasında 'güç paketi'nin çökmesi nedeniyle öncelikle tanklardaki zırhın çıkarıldığını ardından da modernizasyonu kaldıramayan tanklardaki bir çok teknolojinin söküldüğünü belirtti. İsrail firmasının vermeyi taahhüt ettiği bazı teknolojileri ise vermediği belirtildi. İsrail'in Merkava tanklarındaki teknolojinin M60 tanklarına aktarılmasına İsrail tarafından "Bu benim yıllar sonra geliştirdiğim bir teknoloji bunun sana veremem" diyerek reddettiği öğrenildi.

Gecikme oldu ama tamamlanacak

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrailli IMI firması tarafından modernize edilen M60 tankları projesinin geciktiğini ancak projenin gerçekleştirileceğini söyledi. İsrail'in prototipleri teslim etmekte geciktiğini belirten Gönül, "2 senelik bir gecikme oldu. Ancak daha sonra Kayseri ve Arifiye'de tanklar modernize edilmeye başlandı. Büyük bir kısmının teslimatı da bitti" dedi. Yaşanan sıkıntıların teknik eksikliklerden kaynaklandığını belirten Gönül, "Tankların belli bir ağırlığı tutturması gerekiyordu ama tutturamadılar. İsrailli firma şartnameden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getiriyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89