• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Türk: Barışın önünü tıkamak istiyorlar

Türk: Barışın önünü tıkamak istiyorlar
Ahmet Türk, "Birileri barışın önünü kesmeye çalışıyor. Saldırı nereden gelirse gelsin ciddiyetle ortaya çıkarılmalı" dedi.

Ahmet Türk, "Birileri barışın önünü kesmeye çalışıyor. Saldırı nereden gelirse gelsin ciddiyetle ortaya çıkarılmalı" dedi. Aklıselim çağrısı yapan Türk'e göre, olay birbirine kırdırma politikası.

Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk, Hakkâri'de dokuz vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıyı değerlendirirken, herkesi sağduyulu olmaya davet etti ve ekledi: "Birileri barışın önünü kesmeye çalışıyor. Saldırı nereden gelirse gelsin ciddiyetle ortaya çıkarılmalı. Türkü, Kürdü birbirine kırdırtmak istiyorlar. Aklıselim olmak zorundayız" dedi. Türkiye'yi yasa boğan Hakkâri saldırısı, PKK'nın bugün sona erecek eylemsizlik kararı ve "anadilde eğitim" boykotuna ilişkin SABAH'a konuşan Türk, şu mesajları verdi:

HASSAS BİR DÖNEMDEYİZ: Barış için yoğun bir trafik yürütüyoruz. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Barış isteyen herkesin soğukkanlı olması gerekiyor. Türk, Kürt hepimiz kardeşiz, sağduyulu olmalıyız.

BİZ OLMAZSAK OLMAZ: Bizim içinde olmadığımız bir görüşme kırılmaya neden olur. DTK yerine başka sivil örgütler olsun yaklaşımı güvensizliğe neden olur. Biz müzakere değil, çözümden yana görüşlerimizi aktarmak istiyoruz.

BARIŞIN ÖNÜ KESİLİYOR: Bu olay barışın önünü kesmeye yönelik bir provokasyon. Bu konuda ne zaman bir irade oluşsa bu tür olaylar meydana geliyor. Hemen bir yerleri adres göstermek yerine, araştırılıp tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılmalı.

SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARILSIN: Saldırının üzerinden bir saat geçmeden adres gösteriliyor. İlk günden saldırıyı 'şu yaptı' diye ortaya çıkmak ne kadar doğru. Herkes sorgulayıcı olmalı. Bu saldırı nereden gelirse gelsin, Hükümet sorumlularını ciddiyetle ortaya çıkarmalı. Bugün yapılan birbirine kırdırma politikası.

AKLISELİMLE BAKMALIYIZ: Olaylara aklıselimle bakmalıyız. Suçlular ortaya çıkarsa, özgürce, rahat bir ortamda tahlil ve eleştiri yapma hakkına sahip oluruz. Herkesi sorgulayıcı olmaya, soğukkanlı davranmaya davet ediyorum.

ANADİLDE EĞİTİM ZORUNLU: Sayın Başbakan Erdoğan, Almanya'da 'asimilasyon insanlık suçudur' demişti. Biz de diyoruz ki, anadilde eğitim hakkı vermemek bir halkın taleplerinin gaspıdır. Çocuklarını okula göndermeyenlere yönelik yasal işlem başlatılması insan haklarına aykırı bir davranış olur. Çünkü anadilde eğitim hakkı meşru bir haktır.(Sabah)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89