• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 15 °C

Turgut Özal'ı Gladio Öldürdü!

Turgut Özal'ı Gladio Öldürdü!
Özal ailesi, 20 Kasım'da vizyona giren "Kurtlar Vadisi-Gladio"da anlatılan Turgut Özal'ın "ölmediği, öldürüldüğü" tezinin, kendi kanaatleriyle aynı olduğunu belirtti.

Özal ailesi, 20 Kasım'da vizyona giren "Kurtlar Vadisi-Gladio"da anlatılan Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "ölmediği, öldürüldüğü" tezinin, kendi kanaatleriyle aynı olduğunu belirtti. 

Kurtlar Vadisi ekibinin uzun süredir merakla beklenen 3. sinema filmi "Kurtlar Vadisi-Gladio", 310 sinema ve 600 salonda vizyona girdi. Bugün bile varlığı tartışılan Gladio adlı oluşumun anlatıldığı filmde, merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın, Gladio tarafından öldürüldüğü anlatılıyor. Gladio, adamlarına Özal'ı öldürtmek için ise, asılsız iddialar öne sürerek suikaste zemin hazırlıyor. Özal hakkında "Musul ve Kerkük'ü alıp Kürtlere federasyon hakkı vermek istiyor" suçlamaları yönelten Gladio, suikasti Köşk'e sokturduğu zehirli portakallarla gerçekleştiriyor.

MECLİS NİYE ARAŞTIRMIYOR?

Filmde yer alan "Özal ölmedi, öldürüldü" iddialarına cevap veren Ahmet Özal, Türkiye'nin yüzde 96'nın babasının öldürüldüğüne inandığını, Meclis'in bir komisyon kurarak olayı araştırması gerektiğini söyledi. Milletvekilliği döneminde bu konu için uğraştığını belirten Özal, kamuoyu vicdanın rahatlatılması açısından komisyonun kurulması ve bu ölümün araştırılması gerektiğini dile getirdi. Özal, “Ülkenin yüzde 96'sı da Turgut Özal'ın öldürüldüğüne inanıyor” dedi. "Gladio" filmini de değerlendiren Ahmet Özal, “Babam portakal suyunu bir davette içti, evde içmedi. Evde içseydi 10-15 kişi daha ölürdü. Filmdeki sahneler sadece bir senaryo" şeklinde konuştu.

KAMUOYU DA BÖYLE DÜŞÜNÜYOR

Eşinin ölümüne ilişkin konuşmayacağına dair yemini olduğunu söylenen Semra Özal açıklama yapmazken, Korkut Özal'a göre filmin senaryosu ile kendi kanaatleri paralel. Korkut Özal, “Türkiye, Özal'ın ölümünden sonra 9 yıl yağmalama yaşadı; hatta bir ara ülkenin borç faizi, gelirlerinden çok fazla hale geldi. Özal'ın ölümü ve öncesine bakarsak bu iş birileri tarafından düzenlendi. Zaten kamoyunda da böyle bir izlenim var” dedi. Türkiye'nin yakın tarihine etki eden olaylarını anlatan film, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmesinin yanısıra, “Cem Ersever, Gladio'-nun hangi gerçeğini öğrendiği için öldürüldü? Kim Washignton'dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeçti? Apo suikastini Gladio nasıl önledi? 28 Şubat süreci bin yıl sürecek iken 5 yılda nasıl sona erdi?” gibi sorulara da ışık tutuluyor.

Özal ailesi, savcılığa gidip inceleme istetsin

Turgut Özal hükümetlerinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcülüğü yapan Hasan Celal Güzel, Özal ailesinden savcılığa başvurup inceleme başlatmasını istedi. Güzel, “Akrabaları, kardeşi öldürüldüğünü söylüyor. Ben rahmetli Özal için savcılığa teknik analizler yapılsın diye müracaat ettim. 1. dereceden akrabalığım olmadığı için kabul edilmedi. Ailesi her yıldönümlerinde açıklama yapacağına, savcılığa gidip inceleme istetsin” diye konuştu. Özal'ın ölümünün eceliyle olmadığını düşünen Güzel, “Suikast komplolarını bir kenara bırakıyorum. Dış politika açısından büyük bir vizyonu, Türk dünyasının entegrasyonuna ilişkin çalışmaları vardı. Bundan hoşlanmayan yabancı servislerin böyle bir suikast yapma ihtimalini düşünüyorum. Bunu maddi delillerle söylemiyorum, benimkisi sadece bir tahmin” şeklinde görüş belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89