• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Tuncel Kurtiz hayata veda etti

Tuncel Kurtiz hayata veda etti
Başarılı oyunculuğu ve etkileyici sesiyle Türk izleyicisinin gönlünde taht kuran ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden Tuncel Kurtiz (77)hayatını kaybetti. Evinde düştüğü öğrenilen 77 yaşındaki usta oyuncu hastaneye kaldırıldı. Ancak Kurtiz'in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Ünlü oyuncunun doktorlarının ilerleyen dakikalarda bir açıklama yapması bekleniyor. Kurtiz, daha önce kalp krizi geçirmiş ve bypass ameliyatı olmuştu.

Oyunculuğa tiyatro ile başlayan Tuncel Kurtiz, ilk olarak 1958 yılında, Haldun Dormen Tiyatrosu’nda sahne aldı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok tiyatroda (A.B.D, Almanya, İsveç, Hollanda vs..) sahne alan başarılı oyuncu "Şeyh Bedrettin Destanı", "Keşanlı Ali Destanı", "Devr-i Süleyman" gibi birçok tiyatro oyununda rol aldı. 

1964 yılında rol aldığı ve Orhan Günşiray’ın yönettiği "Şeytan’ın Uşakları" adlı sinema filmi ile beyazperdeye adım atan Kurtiz, sinemadan da bir daha kopmadı. Yılmaz Güney’in "Sürü", "Umut" ve "Duvar" gibi efsanevi filmlerinin de aralarında yer aldığı 50’den fazla filmde rol aldı. 

Tuncer Kurtiz’in genç nesiller tarafından tanınması ise, son yıllarda oynadığı TV dizileri sayesinde oldu. 2003 yılında "Alacakaranlık", 2006 yılında ise Hacı adlı dizilerde rol alan Kurtiz, özellikle 2007 yılında yayınlanan "Asi" ve 2009 yılında vizyona giren "Ezel" adlı dizilerle beraber popüleritesini büyük oranda arttırdı. "Ezel" adlı dizide canlandırdığı "Ramiz Dayı" karakteri o kadar fazla sevildi ki, adına fan kulüpleri kuruldu, filmde seslendirdiği replikler dillerden düşmez oldu. 

"Altın Portakal", "Gümüş Ayı" ve "Altın Böcek" ödüllerinin sahibi olan Kurtiz, son olarak "Muhteşem Yüzyıl"da "Ebu Suud Efendi" rolünü üstlenmişti.

BDP’den Tuncel Kurtiz için başsağlığı mesajı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) bugün hayata vedan eden sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Eş Genel Başkanlar Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş imzasıyla yayınlanan mesaj şöyle:

“Değerli tiyatro ve sinema sanatçısı Sayın Tuncel Kurtiz’in ani vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizin çok değerli, emektar sanatçılarından biri olan, sinema ve tiyatro alanında bıraktığı eserlerle gelecek kuşaklara önemli miraslar devreden ve birçok ödülün sahibi olan Sayın Kurtiz’in, ani bir şekilde aramızdan ayrılmış olması sanat dünyası adına büyük bir kayıptır.

Emekçi kişiliğiyle, toplumsal sorunlara duyarlı vicdanıyla hem sanat dünyasına örnek olmuş hem de tiyatro ve sinema sanatının gelişmesine, yeni sanatçıların yetişmesine öncülük etmiştir. Boşluğu asla doldurulamayacak bir sanatçıdır. Kendisini hep sevgiyle, özlemle ve minnetle anacağız. Anısı değerli eserleriyle birlikte yaşayacaktır. Sayın Kurtiz’e Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89