• BIST 9530.47
  • Altın 2483.342
  • Dolar 32.5306
  • Euro 34.8665
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 5 °C

Tüm sınavlarda başörtüsü serbest

Tüm sınavlarda başörtüsü serbest
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince bundan sonra yapılacak sınavlara başörtüsü ile girilebileceğini açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ilkbahar dönemi Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) kılavuzunda yer alan ancak 19 Aralık 2010'da yapılacak sonbahar dönemi ALES kılavuzundan çıkarılan “Aday, başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Başı örtülü adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır” ibaresinin bundan sonraki sınav kılavuzlarında da yer almayacağını söyledi.

Özcan, YÖK'te, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen “Dünya Üniversiteler Kongresi”ne video konferans sistemi ile katılarak bir konuşma yaptı. Özcan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “ALES kılavuzunda yapılan değişikliği sendikalar yargıya taşıyacak. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu Özcan, “Dava açabilirler. Orada hiçbir şey yok. Onu engelleyen bir durum da yoktu zaten. Tamamen ilk başta keyfi olarak konulmuş bir kuraldır. Biz de o kuralı kaldırdık” diye yanıtladı.

Özcan, “Geçmiş dönemde benzer davalar açılmış. Onlar incelenerek mi bu karar alındı?” sorusu üzerine “Hiç bir aykırılık görmüyoruz, onun için kaldırdık” dedi. Bir gazetecinin “Diğer sınavlarda da aynı uygulama olacak mı?” sorusuna Özcan, “Hepsinde aynısı olacak. Bütün sınavlar dahil. Bütün sınavların kılavuzunda aynı ifadeyi göreceksiniz” dedi.

YÖK'ün son Genel Kurul toplantısında onaylanan sonbahar dönemi ALES kılavuzundan “Aday, başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Başı örtülü adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır” ibaresi çıkarılmıştı.

Karara muhalefetten tepki

CNNTÜRK yayınına katılan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı YÖK Başkanı’nın açıklamasının yanlış olduğunu söylerken, “Türkiye bir hukuk devleti. ‘Ben yaptım oldu’ kimse diyemez. Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu bazı karalar var. Bu durum ortadayken YÖK Başkanı’nın ‘Size gerek yok ben hallettim’ anlamına gelecek sözler söylemesi doğru değildir. Bu düzenlemeler yasal düzenlemelerle yapılmalıdır. Aksi halde bu YÖK başkanı gider başka YÖK başkanı da tersini söyler” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü de YÖK Başkanı Özcan’ın ne yaptığının farkında olmadığını iddia ederek, “Tam bir provokatör gibi. Partiler arasında tam da görüşmelerin yapılacağı sırada bunları söylemesi ilginç. Kendisinin genelge gönderme hakkı yok. anayasanın amir hüküm herkesin mahkeme kararlarına saygılı olmasıdır. Bu işleri daha çok çıkmaza sokuyorlar. Bu zat hakkında soruşturma açılmalıdır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89