• BIST 9549.84
  • Altın 2489.904
  • Dolar 32.5042
  • Euro 34.8156
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 10 °C

Tuğluk: Öcalan geçen hafta devletle görüştü

Tuğluk: Öcalan geçen hafta devletle görüştü
Öcalan ile avukat sıfatıyla görüşen DTK Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Abdullah Öcalan ile avukat sıfatıyla görüşen Demokratik Toplum Kongresi Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Gemlik Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Tuğluk, pek çok konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Aysel Tuğluk, Öcalan’ın sorunun barışçıl ve demokratik çözümü konusunda yüklendiği misyonu devam ettirdiğini belirtti. Öcalan’ın sorunun çözülmesi için üzerine düşeni yapmaya çalıştığını anlatan Tuğluk, “Devletle yapılan görüşmeler boyutuyla da geçen hafta bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi ve aslında Mart ayının sorunun nasıl bir seyir izleyeceği konusunda önemli bir ay olduğunu, kendisi kamuoyunun bilmesi gerektiğini belirtti." dedi.

“BOŞ HAVUZDA YÜZMEM İSTENİYOR”

Aysel Tuğluk, Mart ayının sorunun çözümü adına önemli olduğunu belirterek, “Özellikle Mart ayındaki gelişmelerle sürecin bir barış, çözüm sürecine mi çevrileceği, dolayısıyla hazirana kadar belirlenen sürecin devam mı edeceği bir takım gelişmelerin yaşanmaması halinde çözümsüzlükte tıkanma mı yaşanacak, bir anlamda bunlar açığa çıkacak. Bir ay olacağını ifade etti.” dedi.

Aysel Tuğluk, Öcalan’la yaptığı görüşmede nasıl bir ortam beklediğini şöyle sıraladı: "Şunu özellikle belirtme gereği duyuyorum. Kendisinin rolünü ve misyonunu oynaması açısından içinde su bulunmayan boş bir havuzda kendisinin yüzmesinin istendiğini belirterek, ‘rolümü ve misyonumu oynayabilmem için de havuza su doldurulması gerekir’ dedi. Bir nevi bu çabasının ve rolünün kolaylaştırıcı bir rol tanımlıyor. Bu rolü oynayabilmesi için de koşullarının uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti."

Bir gazetecinin "Koşullarının uygun hale getirilmesi ev hapsini de kapsıyor mu?" şeklindeki soruya ise Aysel Tuğluk şu cevabı verdi: "Direkt bu ifadeyi kullanmadı ama ‘bana bir misyon üstlenilmişse bu rolümü oynamak istiyorum ve bunun çabası içerisindeyim’ dedi."

"Öcalan’ın İmralı sürecini anlatan ve çatışmaların tırmandırılması konusuyla ilgili TSK’nın açıklamaları görüşüldü mü, değerlendirildi mi?" sorusuna ise, "Bu konulara girmedik" yanıtını verdi. Tuğluk, ayrıca Öcalan'ın şartlarında bir değişiklik olmadığı ve televizyon verilmediğini de söyledi.

"KARAMSAR DEĞİL AMA KAYGILI"

Aysel Tuğluk, "Öcalan’ın son aylardaki açıklamalarında bir karamsarlık gözleniyordu. Görüşmelerinizde bir karamsarlık hissetiniz mi" sorusuna ise; "Karamsarlık görmedim ama, kaygıları olduğunu söyleyebilirim. Kendisi açısından başlatılan bu sürece hükümet ve devlet cephesinden nasıl yanıt verileceği henüz belirsizliğini koruyor ama, bunun zeminin de olduğunu söylüyor. ‘Zemin için çözüm var ama bunu ne kadar değerlendirecekler? Mart ayı bu açıdan çok önemli’ diye ifade etti." şeklinde sözlerini tamamladı.

Aysel Tuğluk ve beraberindekiler daha sonra araçlarına binerek jandarmadan ayrıldı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89