• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 8 °C

TSK'nın Harcamalarına Denetim

TSK'nın Harcamalarına Denetim
Askeri harcamalar dahil olmak üzere bütün kamu harcamalarına hukuki denetimin yanı sıra mali ve performans denetimi de getirilecek.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Sayıştay Kanunu Teklifi, askeri harcamalar dahil olmak üzere bütün kamu harcamalarına hukuki denetimin yanı sıra mali ve performans denetimi de getirilecek...

Askeri harcamaların denetlenmesi konusunda yasal boşluk olduğu iddia edilirken, Sayıştay Kanunu Teklifi askeri harcamaların denetimi konusundaki yasal boşluğu ortadan kaldıracak. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve arkadaşları tarafından verilen kanun teklifi ile askeri harcamalar dahil olmak üzere bütün kamu harcamalarına hukukilik denetiminin yanı sıra mali ve performans denetimi de getirilecek. Sayıştay Kanunu Teklifi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda alt komisyonda görüşülüyor.

AYRICALIK TANINAMAZ

AK Partili Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Sayıştay Kanunu Teklifi ile ilgili olarak "Sayıştay'ın merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını TBMM adına denetleme görevi vardır. Sayıştay sadece hukuki denetim yapıyordu. Bizim teklifimiz ile birlikte mali ve performans denetimi de getiriliyor. Bu bütün kurumlar için geçerlidir. Milli Savunma Bakanlığı olduğu gibi Dışişleri ve Adalet Bakanlığı da denetlenecektir. Anayasa kamu idareleri arasında ayrım yapmıyor. Hiçbir kurum arasında ayrım yaparak şu denetlenebilir şu denetlenemez diyemeyiz. Hepsi Anayasa çerçevesinde Sayıştay tarafından denetlenecektir" dedi.

GİZLİ HARCAMA OLAMAZ

"TSK'nın harcamalarının gizli olduğu" tezinin doğru olmadığını belirten Canikli, "Kurumlar arasında ayrım yapılamaz. Dışişleri, İçişleri veya Başbakanlık’ın da gizli harcamaları vardır. Devlette gizli olan birçok şey var. Ama denetim elemanlarından bu gizli harcamalar saklanamaz. Denetim elemanları bu gizli harcamaları da denetleyecektir. Burada yasaklanan gizli harcama bilgilerine ulaşan denetim elamanlarını bunları açıklamasıdır" dedi.

ARTIK SIKI TAKİP EDİLECEK

AK Partili Canikli "Yeni yasa çıktıktan sonra harcamalar etkin şekilde denetlenecek. Kamu idareleri etkin denetlenecek Kaynakları verimli ve yerinde kullanılıp kullanılmadığı sıkı şekilde denetlenecek. Yayınladığı raporların doğru olup olmadığı sıkı takip edilecek ve denetlenecek. Sayıştay klasik hukuki denetimin yanı sıra mali ve performans denetimi de yapacak" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89