• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 4 °C

TRT'nin Karayılan haberi elinde patladı!

TRT'nin Karayılan haberi elinde patladı!
TRT Haber 14.42 itibariyle Karayılan'ın yakalandığı yönündeki iddialarının resmi kaynaklarca doğrulanmadığını açıkladı.

TRT Haber'e göre, PKK'nın Kandil'deki lideri Murat Karayılan'ın İran tarafında yakalandı. Ancak PKK Karayılan'ın yakalandığı iddiasını yalanlarken TRT resmi kaynaklarında bu iddiayı doğrulamadığını duyurdu.

TRT Türk Tahran’daki muhabiri Hakan Çelik’e bağlandı. Hakan Çelik de Karayılan’ın yakalandığı iddiasına ilişkin resmi veya gayriresmi düzeyde doğrulanmadığını bildirdi.

İran Büyükelçisi de haberi teyit edemeyeceklerini bildirdi.

TRT'den açıklama

TRT Haber 14.42 itibariyle Karayılan'ın yakalandı iddialarıının resmi kaynaklarca doğrulanamadığını açıkladı.

PKK yalanladı

PKK'dan haberle ilgili jet yalanlama geldi.

Fırat Haber Ajansı'na bilgi veren PKK kaynakları Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı.

Ajansa konuşan PKK kaynakları "Türk devletinin Kandil'e yönelik işgal operasyonu girişimi ve PKK yöneticilerine yönelik suikast tartışmalarının sürdüğü bir sırada TRT tarafından yapılan haberin dikkat çekici olduğunu" belirtti.

Ajans 17.00 itibarıyla yalanlama haberini flaş geçti.

Karayılan'ın kardeşi: Bir şey duymadık

Gazetecilerin ulaştığı Karayılan'ın kardeşi de konuya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.

Birecik'in Konak Köyü Sakaltutan Mezrası'nda yaşamını sürdüren, aynı zamanda BDP'nin İl Genel Meclis Üyesi olan Bozan Karayılan, kendisine telefonla ulaşan Doğan Haber Ajansı muhabirine, "Bu konuda bir şey duymadım. Şu anda köydeyim ve televizyondan böyle bir haber geçtiği söylendi. Başka da bilgim yok" dedi.

İSİM KARIŞIKLIĞI MI YAŞANDI?

İran Devlet televizyonu, Ağustos başında Irak’tan gelerek İran’ın içine sızan ve sabotaj eylemleri yürüten 7 kişilik PJAK grubuna yönelik yapılan operasyonu duyurmuş, operasyonda 3 örgüt üyesinin öldürüldüğünü diğerlerinin canlı olarak yakalandığını bildirmişti. Operasyonun Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde ve istihbarat birimleri tarafından gerçekleştiği aktarılmıştı.

Haberde, grubun başında kod adı Cemil olan Murat Karasaç adlı Türkiye vatandaşı bir kişinin olduğu açıklanmıştı. Operasyonda öldürülen Karasaç’ın geçmiş yıllarda bir imam ve bir sivil vatandaşın öldürülme olayına karıştığı belirtilmişti.

29 Temmuz’da İran’ın Türkiye’ye doğalgaz taşıyan boru hattını sınıra yakın bölgede patlatan kişilerin de bu grubun üyesi olduğu kaydedilmişti.

TRT haberin duyurduğu iddia sahiplerinin Murat Karasaç'la, Murat Karayılan'ı, kod ismini ise Cemil Bayık'la irtibatlandırmış olabileceği belirtiliyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TOPU TRT'YE ATTI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'ın yakalandığı yönündeki iddialarla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Şahin,"İddia sahiplerine sorun. Bize gelen birşey yok."

PJAK dört gün önce açıklama yapmıştı

Son olarak dört gün önce Fırat Haber Ajansı'na konuşan Karayılan İran'ın, PKK'nın ülkedeki uzantısı PJAK'a yönelik operasyonlarını durdurduğunu belirterek “Eğer İran saldırılarını tekrar başlatmazsa tarafımızdan saldırı olmayacak” demişti.

İran'ın operasyonlarını sürdürmesi durumunda bu kez PJAK militanlarının yerine PKK'lıların devreye gireceğini belirten Karayılan, "Kandil bölgesinde artık sınır üzerinde PJAK olmayacaktır. Bu İran’ı yeni bir saldırıya tahrik etmemek için tek taraflı olarak alınmış bir tedbirdir ve umarım İran tarafından da dikkate alınacaktır. Bu aşamadan sonra İran tekrar saldırılarını başlatırsa, artık sadece PJAK değil, PKK olarak devreye girmek durumunda kalacağız” ifadesini kullanmıştı.

Murat Karayılan kimdir?

1954 Birecik doğumlu olan Murat Karayılan, PKK'ya 1979'da katıldı. Kod adı Cemal. Şu anda örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu olan Karayılan, uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül'de Suriye'ye kaçmıştı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89