• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Tornavidacı 2 subay gözaltında

Tornavidacı 2 subay gözaltında
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 11’i muvazzaf asker 16 kişi gözaltına alındı.

TRT Haber’in verdiği bilgiye göre Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 11’i muvazzaf asker 16 kişi gözaltına alındı. Helikopterden cihazları söktüğü iddia edilen 2 kişi de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. 

Bu arada helikopter kazasına ilişkin geçen dönem kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Veysi Kaynak, “enkazın yerinin yaklaşık olarak belirlendiği birinci ve ikinci haritanın hiç bir şekilde valiye ve arama kurtarma masasına ulaştırılmadığını, hatta Kahramanmaraş Emniyetinin bu haritayı uzun süre inkar ettiğini” iddia etti.Kaynak, “Haritayı polis saklıyor o zaman” sözleri üzerine, “Tabi canım. Biz her şeyi hep jandarmaya yöneltiyoruz ama...” dedi. 

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. 11'i muvazzaf asker 16 kişi gözaltına alındı. Cihazları söktüğü iddia edilen 2 kişi de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Bu arada Albay Sezai Akgün’ün kazaya derhal müdahale edilmiş izlenimini vermek için harekat zamanını değiştirdiği iddia edildi. 

RAPORDA ‘SAATLERDE OYNAMA’ İDDİASI 

Albay Sezai Akgün’ün kazaya derhal müdahale edilmiş izlenimini vermek için harekat zamanını, tutanaklarda bir saat geriye çektiği iddia edildi.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) kazayla ilgili bir rapor hazırladı. DDK raporlarına göre asıl skandal "saat"lerde yaşandı. 

Hazırlanan bu raporda çarpıcı detaylara yer verildi. Raporda aramadaki ihmali saklamak için saatlerle oynama yapıldığı belirlendi. 

Faaliyetlerin büyük bir kısmı birer saat geriye alınarak kaydedildi. Arama kurtarma ile ilgili operasyonun kaydedildiği Jandarma Ceridesi'nin bazı sayfaları sonradan yeniden yazıldığı ileri sürüldü. 

Rapordaki diğer önemi bir ayrıntı ise ceridenin bazı sayfalarının imzalanmadığı yönünde. 

Ceride kayıtlarına göre Çoğulnan Bölüğü'nden 3 tim saat 18:01'de Göksun'a doğru çıkış yaptı. Ancak 156 kayıtlarında ise bölüğün gerçek çıkışı 18:59 olarak bildirildi. 

156 JANDARMA İHBAR HATTI 

Komutan Akgün, savcılığa verdiği ifadede "Bana harita gelmedi" dedi. Ancak 156 Jandarma İhbar Hattı kayıtları, komutanı ele verdi. 

DDK raporunda şöyle denildi: "Her harita, İl Jandarma unsurlarıyla paylaşıldı. 156 kayıtlarına göre Akgün, cep telefonlarından elde edilen koordinat bilgisini aldı. Ayrıca AVEA ve TURKCELL'den alınan sinyallerle aranacak alan 15 km.'den 1 km.'ye indirildi. Bu bilgiler de saat 23:30'da İl Jandarma Komutanlığına iletilmiştir." 

Helikopter kazası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ELT (yer bildirme) cihazının kaza yerinde askeri üniformalı kişiler tarafından tornavida ile sökülmesine ilişkin video görüntüsünü seyrettiğini belirtmesi, ardından da “cihazları keçiler söküp götürmedi ya” sözleriyle yeniden tartışma konusu oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89