• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

TOKİ Başkanı neden ağlıyor?

TOKİ Başkanı neden ağlıyor?
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Gece bunalım geliyor, hırsımdan ağlıyorum" diye konuştu. Peki ağlatan sebep neydi?

Elazığ depremi nedeniyle Hürriyet internet sitesine konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, Elazığ'da deprem nedeniyle hasar gören 3 köyde, ahırları da olan 'köy tipi' modern binalar yapacaklarını anlattı. Ödeme gücü olmayanların ücretinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan karşılanacağını söyledi. Konutların en geç 8 ay içinde teslim edileceğini belirten Bayraktar, ödeme gücü olanlardan 2 yılı ödemesiz, 20 yıl sabit taksitle tahsil edileceğini söyledi. Taksitlerin sabit olduğunu, TEFE, TÜFE gibi artışlar olmayacağını vurguladı.

Bilim adamlarının bu tür sağlıksız binaların tespit edilerek yıkılması gerektiğine ilişkin sözlerini anımsattığımız Bayraktar, "Bunlar çok konuşulması yani çok ağlanması gereken konular. Bu işin politikadan arındırılarak devlet ciddiyeti altında yapılması lazım" dedi.

Gece kalkıp ağlıyorum!

Elazığ'da 57 kişinin öldüğünü belirten Bayraktar, "İstanbul'da olursa ne olacak" diye sordu. Böyle bir durumda Türkiye'nin 200 yıl geriye gideceğini söyleyen Bayraktar, deprem dönüşümü, kentsel dönüşüm yaptıkları için herkesin üzerlerine gelmesinden yakındı. "Fakirin evini aldı, diye tüm basın üzerimize geliyor. Orası fakirin değil Hazine'nin. Biz ona rağmen ev veriyoruz. Yedi senedir buradayım. Kime peşkeş çektim? Çektiysem devletin savcısı yok mu" diyen Bayraktar şöyle devam etti:


Türkiye'nin 150 yerinde kentsel dönüşüm yapmaya çalışıyoruz, kendimizi parçalıyoruz. Belediye başkanlarına, ona buna yalvarıyoruz. Bunalım geliyor, gece kalkıyor ağlıyorum hırsımdan. Kimseye anlatamıyorum."

Neden anlatamıyorsunuz, diye soruyoruz. Başkan Bayraktar:

"Kanun var her şey var ama prosedür yürümüyor. Yok oylarımız gider, yok TOKİ peşkeş çeker. Muhalefet on tokat atıyor, yetmiyor. Geliyor 2 tokat da iktidar atıyor. Bunaldık ya!"

7 milyon konut tehlikede!

TOKİ konut yapmasın, eleştirilerini anımsatıyoruz. Bayraktar, "Peki yapmayalım. 14 milyon şehir konutunun yarısı depreme dayanıksız, kaçak, salaş yapı. Mimari, mühendislik teknolojisinden uzak.Bunları bir şekilde yenilememiz lazım" diyor. İstanbul, Elazığ, Gaziantep, Erzincan sıralıyor... Türkiye'nin salaş, kaçak binaları, depreme dayanıksız binaları söküp atması gerektiğini vurguluyor. "Burada siyaset olmaz. Bu bir devlet işi, herkes destek olmalı. Siyasetçisi de sivil toplum örgütleri de" diyen Bayraktar'a iktidardan nasıl tokat yediklerini soruyoruz...

Bayraktar, "Belediye başkanları seçimleri kaybederim diye korkuyor. O nedenle aman burada kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü yapma diye itiraz ediyor. Muhaletef partisi de fakirin elinden evlerini alıyor, diye propaganda yapıyor" yanıtını alıyoruz.

Halen Türkiye genelinde 150 yerde kentsel dönüşüm yaptıklarını belirten Bayraktar, TOKİ yapılarını beğenmeyenlere ise 'memleket elden giderken alaca dana aramanın anlamı yok' karşılığını veriyor. Bayraktar, "Paramız olsun daha modern binalar yapalım, Selçuklu, Osmanlı tarzında yapalım ama memleket elden gidiyor alaca dana aramanın anlamı yok" diyor. .

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89