• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 7 °C

TMSF katliam evini satışa çıkarıyor

TMSF katliam evini satışa çıkarıyor
Aralarında Münevver cinayetinin işlendiği villanın da bulunduğu Garipoğlu ailesinin 7 evine baskın düzenleyen TMSF, borçlu aile üyelerinin tüm....

Aralarında Münevver cinayetinin işlendiği villanın da bulunduğu Garipoğlu ailesinin 7 evine baskın düzenleyen TMSF, borçlu aile üyelerinin tüm gayrimenkullerine haciz koymaya hazırlanıyor

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği Cem Garipoğlu ve ailesinin oturduğu villa satışa çıkıyor. Haftasonu, aralarında cinayetin işlendiği villanın da bulunduğu Garipoğlu ailesine ait 7 eve baskın düzenleyen TMSF, şimdi de gayrimenkullere el konulması için tapu müdürlüklerine yazı gönderdi. Yazı doğrultusunda Garipoğlu ailesine ait tüm gayrimenkullere önce ipotek konulacak, ipoteğin ardından da konutlar satışa çıkarılacak.

SÜMERBANK BORÇLUSU ÇIKTI

Sümerbank’tan kaynaklanan 313 milyon dolarlık borcunu ödemediği için daha önce Garipoğlu’na ait 70 şirkete el koyan TMSF, haftasonu Garipoğlu ailesine ait 7 eve eş zamanlı operasyon gerçekleştirmişti. Bu operasyon kapsamında, evlerde bulunan eşyalar haczedilirken, para ve mücevherlere de el konulmuştu. Söz konusu operasyonun, Garipoğlu ailesi bireylerinin, el konulan Sümerbank’tan dolayı TMSF’ye doğrudan borçlu olmaları nedeniyle yapıldığı belirtildi. Baba Kasım Garipoğlu’nun, kardeşleri Hayyam ve Nida Garipoğlu ile Handan Güleç’in de Sümerbank borçluları arasında bulunduğu belirtildi. Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun da, borçlu olması nedeniyle, cinayetin işlendiği villaya baskın düzenlendi.

Evin ortakları araştırılıyor

Cem Garipoğlu’nun cinayeti işlediği ev olarak bilinen villanın, tapu kayıtları da bu kapsamda araştırılıyor. Henüz tapu müdürlüklerinden yazı gelmediği için, cinayetin işlendiği Bahçeşehir’deki villada kimlerin hissesi olduğu bilinmiyor. Cinayetin işlendiği villa ile ilgili araştırmanın tamamlanmasının ardından, villaya el konulması ve diğer evlerle birlikte satışa çıkarılması söz konusu olacak. TMSF’nin geçtiğimiz hafta sonu Garipoğlu ailesine ait evlerde gerçekleştirdiği operasyonda, 500 bin dolar ve çeşitli evrak bulunmuştu. Evraklarla ilgili de dava açılması söz konusu.

Ziynet eşyaları da satılacak

Operasyon sırasında evlerde bulunan çok sayıdaki mücevher ve ziynet eşyasının da satışı gerçekleştirilecek. TMSF, mücevherlerin değerini tespit etmek için eksper görevlendirecek. Ardından mücevherler açık artırma ile satışa sunulacak. Yine, evlerde bulunan eşyalar da değer tespitin hemen ardından açık artırma usulü ile satışa çıkarılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89