• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 7 °C

Taksim'de toplananlara polis müdahale etti

Taksim'de toplananlara polis müdahale etti
Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Taksim'de toplananlara polis TOMA'lar ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu.

Taksim yayalaştırma projesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine Gezi Parkı'na girmek üzere İstanbullulara çağrı yapan Taksim Dayanışması Platformu'nun, eylemi öncesinde Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne gruplar halinde gelenlere polis müdahalede bulundu.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde saat 18.00'da biraraya gelen İstanbullulardan bazıları kendi aralarında su savaşı yapmaya başladı. Su savaşı sürerken, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atıldı. Bu sırada polis, su savaşı yapan kalabalığı anıt çevresinden uzaklaştırmak için üzerlerine doğru yürüdü. Çevik kuvvet, su savaşı yapanları kalkanları ile iterek alandan uzaklaştırdı.

Meydanda toplanmak üzere küçük ya da büyük gruplar halinde ilerleyenlere yönelik müdahalenin ardından halk, İstiklal Caddesi ve Sıraselviler yönüne doğru dağıldı. Çevik Kuvvet polisi de dağılanların peşinden bu caddelere yöneldi ve sokak aralarına giren göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahaleyi sürdürdü. Polisin meydandan uzaklaşanlara dönük İstiklal Caddesi ve Sıraselviler'deki müdahalesi devam ediyor.

Bir grup çevik kuvet polisi, Galata Kulesi'ne kadar göstericileri takip etti. Polisler, Taksim Meydanı'na geri dönerken İstiklal Caddesi'nde bulunan halktan tepki gördü.

TOMA'lar ile sıkılan tazyikli su ve gaz bombalarından İstiklal Caddesi ve Taksim çevresinde bulunan her yaş grubundan kişi etkilendi. Özellikle İstiklal Caddesi'ndeki çok sayıda kişinin biber gazı nedeniyle zor anlar yaşadığı görüldü.

POLİSTEN İKİNCİ MÜDAHALE

Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu gruptakiler, İstiklal Caddesi'nin girişinde toplandı. Gruptakiler, İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nden alınan karar metninin fotokopilerini, burada görevli polislere verdi. 

"Polisin burada bulunmasının hukuksuz olduğunu" iddia eden gruptakiler, Gezi Parkı'nın halka açılmasını talep etti. Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de beraberindeki partililerle buraya geldi. Çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi girişinde barikat oluştururken, Taksim Dayanışması yetkilileri ve polis arasında görüşme yapıldı. Öte yandan, polisin daha önceki müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler de İstiklal Caddesi girişine geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Müdahaleden, Gürsel Tekin ve beraberindeki bazı partililer de etkilendi. Ara sokaklara kaçan gruptakilerden bazıları gözaltına alınırken, Taksim'e giriş-çıkışlar polis tarafından kapatıldı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, yanındakiler tarafından gözüne solüsyon sürülmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim burada ne yaşadığımızı anlatmamıza gerek yok. Sizinle beraber yaşadık. Bunu objektif bir şekilde anlatmanızı bekliyoruz. Bizim milletvekili olmamız da zaten burada bir işe yaramıyor" dedi. Tarlabaşı girişi ve Cumhuriyet Caddesi'nde de polis, toplanan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti..

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89