• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Tahir Elçi cinayetinde muhtemel 3 fail yarın açıklanacak

Tahir Elçi cinayetinde muhtemel 3 fail yarın açıklanacak
Diyarbakır Barosu'nun, yıllardır İngiltere'nin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü Forensic Architecture'e hazırlattığı rapor, yarın açıklanacak.

Rapordaki bulgular ışığında, Elçi cinayetinde rolleri bulunan muhtemel fail yada failler ilk kez kamuoyuna ilan edilecek.

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015 günü Sur’da açıklama yaptığı Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Tahir Elçi’nin muhtemel faillerinin tespiti amacıyla, İngiltere'nin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü Forensic Architecture ile işbirliği yaptı.

Yıllar süren çalışmalar için söz konusu bilim dalı yetkililerine, çok sayıda video görüntüsü, sokağın mimari yapısına ilişkin görseller, tanık ifadeleri ve birçok materyal ulaştırıldı.

Bölümün yaptığı araştırmanın sonuçları, geçen yılın son haftalarında Diyarbakır Barosu'na ulaştırıldı. Baro da 14 Aralık günü Elçi cinayeti soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na raporu teslim etti.

Söz konusu raporda, Elçi cinayetinin muhtemel faillerinin kim olabileceğine dair, olay yerinin mimari yapısı ve patlama sesleri üzerinden yapılan analizler yer alıyor. Rapor, bu bulgular ışığında, sokak içinde ateş edenlerden hangisinin Elçi'yi vurmuş olabileceğine dair öngörüde bulunuyor. 

Derlenen bilgiye göre, raporda Elçi'ye doğru ateş eden 3 polis belirlendi. Bunlardan da birinin de Elçi'yi büyük ihtimalle vuran polis olduğu saptandı.

İşte bu rapor, yarın Diyarbakır'da düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. Rapor önce basın mensuplarına açıklanacak ardından da avukatlara yönelik kapsamlı bir brifing verilecek. 

Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi cinayetinin üzerinden 3 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen dosyada herhangi bir gelişme yaşanmaması üzerine tamamen baromuzun girişimiyle toplanan bilgi ve belgeler Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü Forensic Arckitecture’a gönderilmiş ve tamamen bilimsel veriler ışığında bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışma etkili bir soruşturma yapılması adına 14 Aralık 2018’de soruşturma dosyasına sunulmuş olmasına rağmen herhangi bir gelişme yaşanmaması üzerine soruşturma dosyasının akıbeti hakkında kamuoyunu bilgilendirmek adına yarın (08.02.2019) saat 13:30’da adliye önünde yapacağımız rutin açıklamamızın ardından Demir Otel’de düzenleyeceğimiz brifinge katılımınızı bekliyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89