• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Suruç soruşturmasında 19 gözaltı

Suruç soruşturmasında 19 gözaltı
Suruç'taki olaylarla ilgili soruşturmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun işaret ettiği HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan'ın da arasında olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Suruç'ta AK Partili Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili soruşturmada HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan'ın da arasında olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında yerine kayyum atanan Suruç Belediyesi Eş Başkan vekili Nazlı Binici, HDP İlçe Eş Başkanı Rojda Binici, Suruç Belediyesi Meclis Üyesi Fethi Yavuzel, Mehmet Kaplan ve Mehmet Polat da bulunuyor.

Soylu: Dağ kadrosuyla ilişkili olduğu...

Saldırıda yaşamını yitiren AK Partili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ın cenazesine katılmak için Suruç'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı'na (AA) verdiği demeçte HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan'ı "İdari ve adli soruşturma devam ediyor ama somut birtakım olaylar var. Yaklaşık 3-4 gün önce ve daha önceki dönemlerde de HDP'nin 6'ncı sıra milletvekili adayı (İsmail Kaplan), bizatihi milletvekilimizi mecliste daha önce yapılan bir tartışmadan dolayı hedef göstermektedir ve bunu sürekli olarak tırmandırmaktadır. O adamın dağ kadrosuyla ilişkili olduğu ve burada bu talimatları da oradan aldığı yönünde değerlendirmeler vardır, o kadar açık ve net" diyerek hedef göstermişti.

Sezai Temelli: Bir an önce deliller paylaşılsın

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, dün yaşamını yitiren Esvet Şenyaşar’ın cenaze töreni için Suruç’a geldi. Beraberinde HDP’li milletvekilleriyle ilçeye gelen Temelli, cenaze öncesi bir açıklama yaptı.

Temelli, kamera kayıtlarının incelenmesi çağrısı yaparak, “Bir an önce deliller paylaşılsın. Kayıtlar savcılar tarafından hızla incelensin ve gizlilik kararı alınmadan bu bilgiler kamuoyuyla paylaşılsın. Hastanede yaşanan olay bütün çıplaklığıyla ortadayken sanki basit bir tartışmaymış gibi değerlendiren akıl, suçluyu korumakta, suçu örtmektedir. Savcılara hızlı bir şekilde olayı açığa çıkarmaları ve suçluları açığa çıkarması için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Temelli, siyasi parti genel başkanları ve cumhurbaşkanı adaylarına da seslenerek, “Bu olay 24 Haziran’a gölge düşürmek içindir. Bizler sandığa sahip çıkalım, geleceğe sahip çıkalım derken sandığa kan bulaştırmaya çalışıyorlar. Bu acı bize önemli ders vermektedir. Tüm siyasi partiler, genel başkanları, cumhurbaşkanları duyarlı olmalıdır. Sorumluluğu üstlenerek iktidarın provokasyonlarını önlemek için gerekli açıklamaları yapmaları çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89