• BIST 10007.32
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 17 °C

Suriye'de vahşete dur de!

Suriye'de vahşete dur de!
Her gün onlarca kişi rejim tarafından öldürülüyor. İnsanlık adına Suriye halkına desteğimizi ilan ediyoruz.

Suriye rejimi şu an kendi halkına karşı jenosit uyguluyor. Şu an Suriye hükümeti Suriye halkına ve özellikle de Kürt halkına aşırı şiddet uyguluyor. Rejim Suriye’li Kürt liderlere karşı da operasyon başlatarak, bu kişilerin öldürülmeleri ya da aile fertlerinin kaçırılmaları tehdidinde bulunuyor. Suriye halkı her gün düşüncelerini ifade etmek amacıyla gösteriler düzenlerken, rejimin kurşunlarına hedef oluyorlar. Suriye rejimi tank ve toplarını barbarca kendi halkına karşı kullanıyor.

Her gün onlarca kişi rejim tarafından öldürülüyor. İnsanlık adına Suriye halkına desteğimizi ilan ediyoruz. Halkların demokrasi taleplerini dikkate almayan diktatörler yenilmeye mahkûmdurlar.

28571

Suriye’de Baas rejimine karşı düzenlenen gösterilerde polis ve Suriye ordusunun açtığı ateş sonucu 1000’den fazla kişi hayatını kaybederken 8000’den fazla kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor. Rejim ayrıca gösterilerin önünü kesmek amacıyla ordunun tank ve toplarını da kullanarak, hiçbir yabancı gazetecinin ülkede olayları takip etmesine izin vermiyor. Suriye rejimi, bütün şehirleri kuşatarak ve barışçıl demokrasi hareketini ezmek, onları yok etmek istemektedir. Güvenlik güçleri, tüm gıda, su ve bu kasabalara ilaç ulaşımını engellemek için yolları kesmiş bulunuyor; demokrasi isteyen halka mermiyle, tank ve topla karşılık veriyor.

Göz altına alınan, işkence gören ve tutuklanan binlerce insan vardır.

Suriye'de Beşar Esad karşıtı gösteriler sürerken, yüzlerce kişi çatışmalardan kurtulabilmek için çareyi Türkiye’ye ve Lübnan'a kaçmakta buluyor. Ancak sınırı geçmeye çalışanlar kurşunların hedefi oluyor. Suriye'nin Lübnan sınırı yakınındaki Tal Kalah kentinde, Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir kadın ve Lübnanlı bir sınır nöbetçisi asker hayatını kaybetti. Güvenlik yetkilileri, en az 5 kişinin de yaralandığı olayda, Suriye'den El Bukaya sınırı üzerinden Lübnan'a kaçmak isterken bir kadının hayatını kayıp ettiğini, 28 Nisan'dan bu yana Tel Kalah kentindeki en az 5 bin Suriyelinin, sınırdan kaçarak Lübnan'a sığındığını belirtti.

Suriye ordu güçlerinin Dera'ya ve Şam'ın dış mahallesi olan Duma, Hareste, İrbin, Cobar ve Hacerul Esved'e yönelik saldırıları devam etmektedir.

Her iki şehirde de ağır silahlarla sivil halka dönük olarak yapılan saldırıların, infazların ve gerçekleşen tutuklamaların; insan haklarından, hukuktan ve adaletten yana olan dünya kamuoyu tarafından kabul edilmesi mümkün değildir.

Beşşar Esad'a bağlı milisler ve güvenlik güçleri ülkenin dört bir yanında adeta terör estirmekte, ancak gerek Türkiye sivil toplum örgütleri, gerekse uluslararası kamuoyu konuya gereken önemi gösterememektedir.

- Suriye rejiminin kendi halkına karşı uyguladığı vahşete dur demek için;
- Sayın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi delegelerine,
- Avrupa Dışişleri Bakanları ve Yüksek Temsilci, Catherine Ashton,a,
- İlgili devletlere,
- Uluslar arası Kamuoyuna,
- İnsan hakları örgütlerine,
Ve size aşağıdaki adımları atmanız için çağrıda bulunuyoruz:

a) Suriye 'de şiddet sona ermelidir,
b) Sivillerin Tanklarla bombalanmasını sona erdirin
c) Esat, ailesi ve üst düzey komutanlarına ait malvarlıklarını dondurulması için uluslararası hukuk ve adalet komisyonlarının harekete geçmeleri için demokratik baskı oluşturun,
d) Rejime karşı hedefli yaptırımlar uygulanması için kamuoylarını harekete geçirin,
e) Halkın demokratik direnişinin vahşice bastırılması olaylarına karışmış askeri personellerin uluslararası mahkemelerde yargılanmaları sürecini başlatın.

Suriye’de vahşete dur de inisiyatifi
Ahmet Acar,Mehmet Gülseren,Ahmed Kaymak,Cahide Özkök,Receb Dildar,Mehmet Unal,Atilla Ari, Berzan Boti,İbrahim Güçlü,Hanifi Piranij,Mehmet Emin Özbilen,Said Akçan, Aydogan Inal,Serdar Sıtkı,Fırat Aygün,Şerif Karakurt,Mustafa Rençber,Deniz M Deniz,Maruf Yilmaz,Salih Dindarik,Meméalan Destanamezin,Vehbi Baysal,Gökhan Aslan,Çayan Can,Hüseyin Izgi,İlhan Güneri,Siberoj Sobarî Hurî,Ferat Ayebe,Muzaffer Sener,Arif Sevinç, Duzgin Tash, Cemil Demircan, Mahmut Bilen,Oktay Piran,‎İrfan Burulday,Hévi Saruhan,Umut Saruhan,Mehmet Unal,Gulgîn G. Bozarslan,Mehmet Ünlüdere,Mehmet Kara,Turan İl,Komkar Ulm,Nûçexane Tenê Nûçe,Rojhilat Amed,Metin Mıraz,Yaşar Uygan,Muhamed Rojhat Kızıl,Baratama Aryan,Bismil Germ,Aksel Akkaya,Ali Aksoy,Azadi Perest,Kirmanciya Beleke,Mehmet Sah Eren,Murat Inal,Ismail Aksoy,Baver Arslan,Pervin Bilgin,Riya Azadi,Ulas Havuc,Kamuran Oto,Sîdar Alabay,Şirvan Daş,Yakup Turan,Hasan Dogan,Yelda Ekinci,Azat Atmaca,Mehmet Çetintaş,Ihsan Erdem,Gökhan Kilickaya,Ozan Baver Yıldız,Cilem Akar Tazegül,Mustafa Yenigün,Bozo Hasan,Mansur Kara,Görkem Che,Fatmannur Kara,Yunus Ali Mirbeg,Komkar Hamburg Hamburg Komkar,Roja Welat,Erol Sancar,Can Seker,Alessandro Fantasma,İrfan Burulday,Dîlan Kevirvan,Mehmet Salih Laçin,Songül Rençber,Irfan Kaya,Onur Özkan,Kovan Amedi,Sercan Özer,Çakir Tajdin,Gülperi Sevim,Fantasna,Yusuf Demir,Birol Yıldırım,Aziz Yıldız,Ruya Uygun,Shilan Yasar,Umut Küsen,Mehmetşah Çınar,Asmin Evindar,Cemal Yasar,Çelik Ararat,Sozda Dilan Ekinci,Behcet Epözdemir,Uqur Özen,Yorgun Tunç,Fesih Duman

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89