• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 7 °C

Suriye'de kanlı cuma: 17 kişi öldü

Suriye'de kanlı cuma: 17 kişi öldü
Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde, protestocular ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada hastane kaynaklarına göre 17 kişinin öldüğü bildirildi.

El Baas gazetesinde yer alan habere göre,Humus Valisi Muhammed İyad Gazel'in görevden alınmasına ilişkin kararname Esad tarafından onaylanmasının ardından bugün yürürlüğe girdi. Humus ahalisinin şikayet ve talepleri doğrultusunda görevden alınan Gazel, Dera Valisi Faysal El Kelsum'un ardından görevden alınan ikinci vali oldu.  

Şam sakin, bazı kentlerde gösteriler var

Suriye'nin çeşitli kentlerinde bir süredir devam eden ve genellikle Cuma günü yoğunlaşan olaylar bugün de yaşanmaya başlandı. Hafta başından itibaren Cuma namazının ardından gösteri yapılması yönünde çağrılar yapılmıştı. Çağrılar nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren başkent Şam'da alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, gösterilerin sembolik mekanlarından biri haline gelen Emeviye Camisi'nde herhangi bir olay meydana gelmedi.

Şam merkezi sakinken, Cuma namazının ardından Şam kırsalında bulunan ve geçtiğimiz hafta yaşanan olaylarda 8 kişinin hayatını kaybettiği Duma bölgesinde gösterilerin başladığı belirtildi. Duma'ya giriş-çıkışların polis kontrolü altında gerçekleşmesi ve merkeze yerel halk dışında hiç kimsenin alınmaması dikkat çekti. Ülkenin kuzeyinde yer alan Kamışlı ve Deir Ez Zor ile sahil kenti Lazkiye ve ilçesi Banyas'ta gösterilerin meydana geldiği bildirildi.

27338

Suriye Devlet Televizyonu, Suriye'deki olayların başlangıç noktası olan "Der'a kentinde silahlı bir grubun halka ve güvenlik güçlerine ateş açtığını" duyurdu. Gösterilerin olduğu kentlerde gösterici sayısı, ölü veya yaralı olup olmadığına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Dera'da 17 ölü

Suriye'nin Dera kentinde çıkan olaylarda ölenlerin sayısının 17 olduğu bildirildi.

Reuters'ın haberine göre hastane kaynakları, ülkenin güneyindeki kentte güvenlik güçlerinin yönetim karşıtı protestoculara açtığı ateşte ölü sayısının 17'ye çıktığını belirtti.

Olaylarda yüzlerce kişinin de yaralandığı kaydedildi. 

27339

Dera'da bir ambulans şoförü hayatını kaybetti


Suriye'nin Dera kentinde bugün meydana gelen olaylarda bir ambulans şoförünün hayatını kaybettiği bildirildi. Suriye Devlet Televizyonu'nun haberinde, "kentte meydana gelen olaylarda yaralananları taşıyan bir ambulansa açılan ateş sonucu ambulansın şoförünün hayatını kaybettiği" belirtildi. Haberde, "Cuma namazının ardından kentin farklı noktalarında halka ve güvenlik güçlerine ateş açıldığı ve halkın şehir merkezinde toplanmak üzere yönlendirildiği" belirtildi. Televizyon, bu olayın görüntülerinin yayınlanacağını duyurdu. Öte yandan kentte birkaç saattir süren olaylarda, uluslararası haber ajansı AP 4 kişinin, Reuters ise 10 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. 

Champress: 20 yaralı hastanelere götürüldü

Suriye'nin çeşitli kentlerinde, cuma namazından sonra başlayan olaylarda ölü ve yaralılar olduğu haberleri yayılıyor.

Champress internet sitesinde yer alan haberde, Humus kentinde meydana gelen olaylarda yaralıların olduğu ve 5'i güvenlik güçlerinden olmak üzere 20 yaralının hastanelere götürüldüğü duyuruldu.

Kentte göstericilerin lastik yakarak, şehir merkezinde bulunan işyerlerine zarar verdikleri belirtiliyor.

Dera kentinde ise kentteki olayların sembol mekanı haline gelen "El Ömeri Camisi'nde cuma namazından çıkan cemaatin üzerine ateş açıldığı ve ateş açılana kadar gösterilerin sakin geçtiği" kaydedildi.

Champress internet sitesindeki haberde, Dera kentinde bulunan Suriye devlet televizyonu binasına da ateş açıldığı ve olaylarda ordu mensuplarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89