• BIST 9404.89
  • Altın 4197.008
  • Dolar 39.8788
  • Euro 46.6783
  • İstanbul 29 °C
  • Diyarbakır 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 37 °C
  • Berlin 19 °C

Suriye bazı şehirlere girişi yasakladı

Suriye bazı şehirlere girişi yasakladı
Suriye yönetimi son birkaç gündür yaşanan Beşar Esad karşıtı gösteriler sonrası Suriye'nin bazı güney şehirlerine girişleri yasakladı.

Suriye yönetimi son birkaç gündür yaşanan Beşar Esad karşıtı gösteriler sonrası Suriye'nin bazı güney şehirlerine girişleri yasakladı.

AFP’den edinilen bilgiye göre tanınmış insan hakları aktivisti Mazen Derviş, Suriye güvenlik güçlerinin gösterilere müdahalesi ile beş kişinin hayatını kaybetmesi sonrası bazı güney şehirlerine girişlerin yasaklandığını açıkladı.

Derviş “Polis Deraa başta olmak üzere güneydeki bazı şehirlere girişleri yasakladı ama halkın bu şehirlerden çıkışlarına izin veriyorlar” dedi.

26663

Suriye polisi tarafından öldürülen Suriyelilerin cenazelerinin bugün kaldırılması planlanıyor.

Ortadoğu’nun en baskıcı devletleri arasında yer alan Suriye’de dün yapılan gösteri son yılların en kalabalık protesto gösterisi idi. Demokratik özgürlük ve adalet isteyen göstericilere polis sert bir şekilde müdahale ederek beş kişiyi öldürmüştü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89