• BIST 10096.77
  • Altın 2397.363
  • Dolar 32.377
  • Euro 34.6839
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 28 °C

Şûra’da Iğsız krizi!

Şûra’da Iğsız krizi!
YAŞ’ta asker üyeler, Kara Kuvvetleri’ne teamül gereği Iğsız’ın atanması gerektiği yönünde görüş belirtince, Başbakan Erdoğan “Öyle bir teamül yok” karşılığı verdi

Hakkında yakalama emri çıkarılan Balyoz şüphelisi 11 general ve amiralin terfi listesinde bulunmasından dolayı bütün gözlerin çevrildiği Yüksek Askeri Şûra’nın dünkü bölümünde Orgeneral Hasan Iğsız krizi yaşandı. Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasına dair görüşlere Başbakan Erdoğan, “Öyle bir teamül yok” diyerek karşı çıktı.

Erdoğan neden erken ayrıldı

Şûra’nın sabahki bölümüne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ederken, öğleden sonraki bölümüne Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ başkanlık yaptı. Öğle arasında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Başbakan Erdoğan burada Mavi Marmara baskınında ağır yaralanan Süleyman Söylemez ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in babası Yusuf Ziya Çelik’i ziyaret etti. Erdoğan, daha sonra Şûra toplantısına dönmeyerek Başbakanlık Konutu’na geçti. 

Kararname çıkmadı

Edinilen bilgilere göre Şûra toplantısında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız konusunda terfi krizi yaşandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanacak ismin görüşülmesi sırasında YAŞ’ın asker üyeleri, teamüle göre 1. Ordu Komutanı Iğsız’ın atanması gerektiğini savundular. Başbakan Erdoğan ise böyle bir teamülün olmadığını söyledi ve “Jandarma Genel Komutanı da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na gelebiliyor” diyerek Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Işık Koşaner örneğini verdi. Bu kriz üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı için herhangi bir kararname imzaya açılmadı. İnternet andıcında imzası bulunan Iğsız’ın, emekliye sevkedileceği belirtiliyor. Kara Kuvvetleri’ne Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık’ın atanması bekleniyor.

Bu yılki YAŞ’ta en kiritk atamanın ise Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılacağı belirtiliyor. Atilla Işık’tan boşalacak koltuğa, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel’in atanacağı dile getiriliyor. Özel’in bu makama atanması, Genelkurmay Başkanlık yolunu da kendisine açıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı için ismi geçen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in ise EDOK Komutanlığı’na atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Balyoz sanıklarına terfi yok

Bu yılki tartışmalı diğer isimler ise Balyoz iddianamesinde ismi geçen 11 general. Şûra’da, Balyoz davasında haklarında yakalama emri çıkarılan subaylar hakkında terfi kararı çıkmadı. Subayların görev süresinin bir yıl uzatılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89