• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Sultanbeyliler darbecileri protesto etti!

Sultanbeyliler darbecileri protesto etti!
Genelkurmay Başkanlığı'nın “Sultanbeyli Psikolojik Harekat Sonuç Raporu”nun ortaya çıkmasının ardından Sultanbeyli'nde protesto eylemi yapıldı.

Aralarında Mazlumder, Sultanbeyli Platformu, Darbe Savarlar Birliği, Adalet Platformu ve çok sayıda vatandaş, post modern darbenin mimarlarını ve uygulayıcılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Sultanbeyli Merkez Camii önünde toplanan çok sayıda vatandaş, Genelkurmay tarafından hazırlanan “Sultanbeyli İlçesi Psikolojik Harekat Faaliyetleri Görev Sonuç Raporu” planına kınadılar. Namaz sonrası toplanan yüzlerce kişi emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu, dönemin kaymakamı Hüseyin Eren ve İstanbul eski Valisi Erol Çakır'a tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşları ise yapılan onca zulme rağmen Hüseyin Eren'in hala görevde olmasına isyan etti. Eylemde ‘Darbeci düşünce hala görevde', ‘Darbeciler halka hesap verecek', ‘kaymakam pis ellerini Bursa'dan çek' şeklinde sloganlar atıldı.

11507

HÜSEYİN EREN GÖREVDEN ALINSIN

Platform adına konuşan Adem Çevik 28 Şubat döneminde Sultanbeyli'de yapılanların acısını hala hissettiklerini, bir çok kişinin baskılar sebebiyle yaşadığı ilçeyi terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Emekli Org. Çevik Bir'in talimatıyla hareket eden vali Erol Çakır ve Hüseyin Eren'în adeta kanun koyucu gibi davrandığını belirten Çevik, mütedeyyin kesime yapılan zulmü şiddetle kınadıklarını belirtti. Çevik “Genelkurmay raporlarıyla belgelenmiştir ki, o dönem korkunç bir zulüm uygulanmıştır. Darbeci ekip ve sivil uzantıları Müslümanların canını yakmıştır. Vakit gazetesinin yayınladığı belgeler ise Genelkurmay'ın eylemlerinde ne kadar pervasız olduğunu ortaya koymaktadır. Bu eylemlerin şuanda hız kesmeden devam ettiği aşikardır. Hükümeti bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Şuan Bursa Vali Yardımcılığı görevinde olan Hüseyin Eren'i bu görevden alarak başlamalıdır” dedi.

11508

TÜM CUNTACILAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Yapılan basın açıklaması sonrası eylem olaysız dağılırken platform temsilcileri Sultanbeyli Adliyesine giderek post modern darbecileri ve onların yerel yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 28 Şubat postmodern darbesinin mimarlarından emekli Org. Çevik Bir, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Dönemin Genelkurmay Başkanı Org. İsmail Hakkıkaradayı, dönemin 2. Zırhlı Tugay Komutanı emekli Tüm General Doğu Silahçıoğlu, Vali Erol Çakır ve Kaymakam Hüseyin Eren hakkında suç duyurusunda bulundu. Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:

28 Şubat post modern darbesini gerçekleştiren Çevik Bir, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat hukuksuzluğunu Sultanbeyli'de uygulayan 2. Zırhlı Tugay Komutanı emekli Tüm General Doğu Silahçıoğlu, Vali Erol Çakır, Kaymakam Hüseyin Eren, BÇG, JİT, JİTEM ve bu planlarda ismi gizlenen, sivil ve medya uzantıları dahil tüm ilgileri tespit edilerek adalet önüne çıkartılmasını talep ederim. 

Vakit

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89