• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 19 °C

Süheyl Batum'dan zehir gibi sözler

Süheyl Batum'dan zehir gibi sözler
Başbakan Erdoğan'ın öfke halini anlatırken verdiği örnekle dikkat çeken Batum, Hüseyin Çelik hakkında 'kralın soytarısı' ifadelerini kullandı.

Ankara'nın siyasi tansiyonu çok yüksek. Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay ve Danıştay'ın daire sayısını artıran yasa düzenlemeleri iktidar ile ana muhalefeti karşı karşıya getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Başbakan Erdoğan ve AK Parti'ye ağır sözlerle yüklendi.

Batum, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, iktidarın önündeki engel gördüğü yargıyı bertaraf etmenin ve rejimi mutlak bir otoriter rejime dönüştürmenin nihai aracı haline geldiğini iddia etti.

HUKUKA AYKIRI İDDİASI

Yargıtay ve Danıştay hakandaki tasarının ulusal ve uluslarası hukuka ayrılıklar taşıdığını ifade eden Batum, yapılacak düzenlemeyle Yargıtay’a 137 yeni, boş olan 20 üye ile birlikte 157 üye seçileceğini, bütün üyelerin dairelere yeniden dağıtılacağını söyledi. Yargıtay 1.Başkanlar Kurulu’nun yeniden oluşturduğunu kaydeden Batum, Yargıtay üyeleri hakkında soruşturmayı Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu’nun yaptığına işaret etti. Üyelerin yeniden dağıtılmasıyla birlikte önemli davalara bakan dairelerin üyelerin yeniden oluşturulacağını kaydetti.

ALLAH'TAN ELİNDE NÜKLEER BUTON YOK

Başbakan Erdoğan’ın alkol kullananlarla ilgili ‘aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yesinler’ sözüyle ilgili kızgınlık anında söylediği bir söz olduğu yönündeki açıklamasını eleştiren Batum, "Düşünün şöyle bir başbakanınız var. Allah’tan elinde nükleer butonu yok. Kızgınlık anına geldiğinde ne yapacağı belli olmayan bir başbakandan söz ediyoruz" dedi.

YARGIYI TESLİM ALACAK

Başbakan Erdoğan’ın 2004 yılında Ege’deki uçuşlarla ilgili ‘Ordu kontrolümde değil. Uçuşları engelleyemem’ dediğinin Wikilekas belgelerine yansıdığını söyleyen Batum, şu anda bunları söyleyen bir kişiye yargıyı da teslim etmenin son aşamasında olduklarını iddia etti.

HERKES HADDİNİ BİLECEK KRALIN SOYTASIRI OLSA BİLE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in partilerinin ‘darbe şakşakçısı’ ve ‘ karanlık bekçisi’ dediğini kaydeden Batum, "Şimdi onların ağzıyla söyleseydik, ahlaksızlar, şerefsizler, namussuzlar, densizler derdik. Ama biz onların seviyesine düşmeyeceğiz. Ama eğer bizim darbe şakşakçısı ya da karanlık bekçisi olduğumuzu ispat edemezse kendisini, propagandadan sorumlu değil, kralın soytarısı itham edeceğimizi de vurgulamak istiyorum. Herkes haddini bilecek, kralın soytarısı olduğunu zannetse bile."

DİRENME ÇAĞRISINA DESTEK VERDİ

Meclis’te komisyonda görüşülen Anayasa Mahkemesi’nin yapısını düzenleyen yasa tasarısıyla ilgili olarak CHP’li komisyon üyelerinin halkı direnmeye çağırdığı hatırlatılarak, parti yönetimin buna destek verip vermediği yönündeki soruya ise Batum, "Hukuk devletini tamamen ortadan kaldırmanı, yargıyı tamamen tek ele almanın son aşaması olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden direnme hakkı halkı sokakta direnmeye, şiddete çağrı değil. Gereğini yapmasına, takkesini önüne koymasını bu durumdan bir an önce çıkması için bir çağrıdır. Bu yüzden söylediklerine tamimiyle katılıyoruz." diye konuştu.

NİSAN AYINI BEKLEMELİYİZ

Ergenekon davasından yargılanan bazı kişilerin milletvekilliği adaylığını PM’ye önereceği yönündeki açıklamasına parti içinden destek veya eleştiri alıp almadığı yönündeki bir soruya ise Batum, "Nisan ayını, milletvekili adaylarını saptanacağı zamanı beklemeliyiz. CHP içinde hiç kimse bu öneriyi destekleyeceğini ya da karşısında olduğunu söylemedi. Ama bir tek kişi bile bana ‘tamamıyla katılmıyorum, yanlış yapıyorsunuz’ demedi. Buna karşılık tümü hukuksuzluğu artık gördüğümüzü artık ortaya konulmasının yollarının bulunmasının gerektiğini söyledi. Bunu ben tek başıma arzu ediyormuşum gibi hukuksuzluğun önüne Süheyl Batum’un geçmesini istemediğim için nisana kadar bekleyelim" cevabını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89