• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 5 °C

STK'lardan darbecilere suç duyurusu

STK'lardan darbecilere suç duyurusu
Sivil toplum kuruluşları, Sultanahmet Adliyesine gelerek darbecilerin yargı önüne çıkarılması için suç duyurusunda bulunacaklar.

AK Parti ve Gülen`i bitirme planındaki imzanın Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu belgelendikten sonra Genelkurmay Başkanlığı sessizliğini korurken sivil toplum kuruluşları darbecilerin yargılanması için harekete geçti.

Aralarında MAZLUMDER, Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı, AKDAV, Aksa Dayanışma Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Araştırma Kültür Vakfı, Hikmet Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, Özgür-Der, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ve Uluslararası Hukukçular Birliği'nin bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yarın saat 11:00'de Sultanahmet Adliyesine gelerek darbecilerin yargı önüne çıkarılması için suç duyurusunda bulunacaklar.

"Adalet İçin Dayanışma" adı altında ortak hareket etme kararı alan sivil toplum kuruluşlarına çok sayıda aktivist, insan hakları savunucusu, yazar, akademisyen ve gazeteci destek veriyor.

Taksim'de yürüyecekler

Grup Cumartesi günü ise saat 13:00'de Taksim Meydanında basın açıklaması yapacak. Daha sonra Galatasaray lisesine kadar "darbeciler yargılansın" yürüyüşü yapılacak. Yürüyüşte "cuntaya hayır" pankartları açılacak.

Kimler destek veriyor?

Abdurrahman Dilipak, Cevat Özkaya, Abdurrahman Arslan, Ahmet Taşgetiren, Cüneyt Sarıyaşar, Sibel Eraslan, Cihat Gökdemir, Mustafa Karahasanoğlu, Kenan Alpay, Yıldız Ramazanoğlu, Avukat Reşat Petek, Ali Bulaç, Ahmet Çamuroğlu, Hakan Albayrak, Ahmet Mercan, Ahmet Şişman, Tarık Tufan, Mehmet Güney, Ramazan Kayan, Emekli general Adnan Tanrıverdi, Gürcan Onat, Nevzat Tarhan, Ahmet Faruk Ünsal ve İbrahim Karagül gibi isimler etkinliğe destek veriyor. Bu isimler Cumartesi günü Taksim meydanında yapılacak yürüyüşe katılacaklarını bildirdiler.

Albay Çiçek'in hazırladığı belgeyle ilgili ilk haber Taraf Gazetesi'nde 12 Haziran'da yayınlanmıştı. 'AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı' başlıklı belgenin fotokopi olması tartışmalara yol açmış, ıslak imzalı orijinal belge ortaya konulamadığı için Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, belgeyi "Kâğıt parçası" olarak nitelendirmişti.

Daha sonra Askeri Savcı, belgenin Genelkurmay`a ait olmadığına, Albay Çiçek hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Ancak daha sonra Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasının bulunduğu skandal belge ortaya çıktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89