• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

Star gazetesinden Mehmet Altan itirafı

Star gazetesinden Mehmet Altan itirafı
Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Altan'ın kovulmasında ANF'ye verdiği röportaj için düzeltme istemesinin etkili olduğunu kabul etti.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, ülkenin tanınmış yazarlarından Mehmet Altan'ın kovulmasında Fırat Haber Ajansı'na (ANF) verdiği röportaj için düzeltme istemesinin etkili olduğunu kabul etti.

CNN Türk'te Medya Mahallesi programını sunan Ayşenur Arslan, dün Mehmet Altan’ın gazete ile yollarını ayırdığını duyurması ardından bugün de Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun açıklamalarına yer verdi.

Arslan, şunları söyledi: “Karaalioğlu'nu aradım ve dedim ki 'bir açıklama yapar mısın?' O da dedi ki 'ben bu konuda konuşmak istemiyorum. Ama şu açıklamayı yapmış olayım: Bilin ki asla ve hata konunun düşünce özgürlüğü ya da iktidarın baskısıyla ilgisi yok. Star sağcı, solcu, liberaller fark etmiyor, bu kimliklerin hepsine açık. Bu yazı meselesini sorun etti ama PKK'ye yakın bir ajansa verdiği demeçte yazılarım hükümeti rahatsız ettiği için azaltıldı şeklindeki konuşması için düzeltme istedim. Bu noktaya geleceğimizi düşünmüyordum. 'Yanlış anlaşıldım, maksadı aştım' dese yeterdi."

Gazete ile yollarının ayrılması ile ilgili Çarşamba günü TRT Haber'e konuşan Mehmet Altan, "Neden yaşandı bu ayrılık?" sorusuna şöyle yanıt vermişti: "Yazım yayınlanmadı. Benim zaten gazeteyle hukuksal olarak bir anlaşmam yoktu. Yazımın yayınlanmamasının anlamı bellidir."

"Neden konmadı sizce yazınız?" şeklindeki diğer bir soruya ise Altan şöyle cevap vermişti: "Yönetime sormak lazım. Zaten yediden beşe düşmüştü. Bunu da söylemiştim ben. Türkiye'nin şu anki manzarası belli, neler konuşulmuyor diye bakmak lazım. Örneğin neden Uludere'den söz edilmiyor? 34 insan öldürüldü 19 gün önce. Benim bütün ömrümü harcadığım Türkiye bu değil. İnsanların kimlikleri konuştukları kadar konuşmadıklarıyla da şekillenir. Uludere konuşulmuyor. Deniz Feneri konuşulmuyor. Ben bir takım iradelerin istediğinin yazılıp istemediğinin yazılmadığı bir Türkiye görüyorum. Uludere'nin ardından ertesi gün saat 12'ye kadar kimse konuşamadı medyada. Bu da neden yayınlanmadı yazımın belki de cevabıdır."

Altan, 16 Ocak günü ANF’de yer alan mülakatında Türkiye’de sadece askeri değil, siyasi vesayetin de olduğunu söyleyerek hükümeti sert eleştirmişti. Altan, “Türkiye'deki vesayet sona erdi denilemez, çünkü mevzuat olduğu gibi duruyor. Türkiye’de sadece askeri vesayet yok, siyasi vesayet de var” demişti.

“Star gazetesinde yazılarınız azaldı. Bunun nedeni eleştirileriniz mi?” şeklindeki bir soruya Altan, bugünkü duruma işaret eden şu cevabı vermişti: “Bana ilanlardan dolayı olduğu söylendi. Ama tabi ki nihayetinde fiili olarak azaltıldı. Ben yazıları kendi inisiyatifimle indirmedim. Yazılarımın 5’e indirileceği söylendi.” (anf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89