• BIST 10167.01
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 26 °C

Sosyologlardan Başbakan'a Çağrı

Sosyologlardan Başbakan'a Çağrı
Sosyologlar, YÖK'ün verdiği 'Teknik Hizmetler Sınıfı'nda sosyologların görev alabilmelerine ilişkin kararının daha hızlı çözümlenmesi için çağrıda bulundular...

Sayın Başbakanım,
Kamuda çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan sosyologların 5 yıllık süren bekleyişlerinin sonunda nihayet meslek elemanı/teknik personel olma ve özlük haklarının iyileştirilmesinin yolunu açan YÖK kararının ardından umutlanan sosyologlar Maliye Bakanlığı’nın uygun görüşünü beklemeye koyuldular.

Bilindiği üzere YÖK, sosyologların Teknik Hizmetler Sınıfında yer almasını uygun bulmuş ve bu konuya ilişkin görüsünü Devlet Personel Başkanlığına bildirmişti.

Devlet Personel Başkanlığı da, Adalet Bakanlığına yazdığı yazıda, 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin (G) bendine atıfta bulunarak, Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması için uygun görüş verdiğini belirtmiştir.

Artık bu asamadan sonra Adalet Bakanlığı bir karar taslağı hazırlayarak Başbakanlığa sunacak, Başbakanlık da, Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılması için gerekli işlemi yapacaktır. Süreç tamamlanınca, karar Resmi Gazetede yayımlanacaktır.

Ancak, ilgili kurumların konuyu bakanlar kuruluna taşıyabilmeleri için Maliye Bakanlığı’nın görüsü beklenmektedir. Sürecin hızlanması ve mağduriyetin kalıcı bir şekilde sonlandırılması için Sosyologlar Maliye Bakanlığı’ndan aşağıda yer alan çözüm yolunun uygulanmasını talep ediyorlar.

Adı geçen unvanların (Kütüphaneci, Arsivci, Kitap Patologu ve Sosyolog) 23 Eylül 2008 tarih ve 27006 sayili Resmi Gazetede yayımlanan 2008/14094 Sayılı BKK ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinin Ortak Hükümler (A-4) Numaralı Bendi kapsamına alınması sorunu çözecektir.

MEVCUT MADDE:

4- Teknik hizmetler sınıfında görev almak şartıyla jeolog, jeofizikçi, hidrojeolog, hidrolog, jeomorfolog, kimyager, fizikçi, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (Harekat araştırmacısı), matematiksel iktisatçı (Ekonometrici), Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun Şehir Plancısı, Yüksek Şehir Plancısı, Yüksek Bölge Plancısı, Erkek Teknik Öğretmen Okulu mezunları, fen memurları, teknikerler ve yüksek teknikerler, tütün ve müskirat eksperleri, tarım alet ve makineleri Uzmanlık Yüksek Okulu mezunları ile benzeri fen bilimleri ve teknik bilimler lisansiyerleri, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Teknoloji Bölümü Is ve Teknik Anabilim Dalı mezunları, Üniversitelerin Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Antropoloji, Etnoloji, Hititoloji, Sümeroloji ve Klasik Filoloji (Latin Dili ve Edebiyatı, Yunan Dili ve Edebiyatı) bölüm ve/veya anabilim dallarından mezun olanlar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulundan mezun olanlar öğrenimlerine göre tespit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece,

DEGISIKLIKTEN SONRAKI MADDE:

4- Teknik hizmetler sınıfında görev almak şartıyla jeolog, jeofizikçi, hidrojeolog, hidrolog, jeomorfolog, kimyager, fizikçi, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (Harekat araştırmacısı), matematiksel iktisatçı (Ekonometrici), Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun Şehir Plancısı, Yüksek Şehir Plancısı, Yüksek Bölge Plancısı, Erkek Teknik Öğretmen Okulu mezunları, fen memurları, teknikerler ve yüksek teknikerler, tütün ve müskirat eksperleri, tarım alet ve makineleri Uzmanlık Yüksek Okulu mezunları ile benzeri fen bilimleri ve teknik bilimler lisansiyerleri, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Teknoloji Bölümü Is ve Teknik Anabilim Dalı mezunları, Üniversitelerin Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Antropoloji, Etnoloji, Hititoloji, Sümeroloji ve Klasik Filoloji (Latin Dili ve Edebiyatı, Yunan Dili ve Edebiyatı),Kütüphanecilik, Arşivcilik, Kitap Patologu, Sosyoloji bölüm ve/veya anabilim dallarından mezun olanlar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulundan mezun olanlar öğrenimlerine göre tespit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece,

23 Eylül 2008 tarih ve 27006 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2008/14094 Sayılı BKK ile yürürlüğe giren kararnamede değişiklik yapılmasına dair kararname çıkartılacak, tüm özlük hakları düzenlemesi bu grupta yer alan unvanlarla birlikte ele alınacak ve sorun çözülecek.

Sosyologların hak kayıplarının giderilmesi ve sosyolog emeğinin toplumsal yarara dönüşebilmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu bilgilerinize en derin saygılarımla arz ederim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89