• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 2 °C

Solin'in durumu kötüleşti: Solin ölmesin!

Solin'in durumu kötüleşti: Solin ölmesin!
Solin herkese küsmüş. Kimseyle konuşmuyor artık. Hastalığın ilk dönemlerinde iyi bir tedavi süreci geçiren Solin son 2 haftadır tedaviye cevap vermiyor ve giderek kötüleşiyor.

Solin henüz 5 yaşında ve lösemi hastası. Kardeşi Mirhat da epilepsi hastası, o da Solin gibi bakıma, ilgiye ve anne sevgisine muhtaç. Ama anneleri Hanım Onur Cizre Belediye Başkan Yardımcısı iken 2011’de KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınıp tutuklandı ve halen Mardin Cezaevinde. Solin’in hastalığı ağırlaşıyor. Annesi yanında olmadığı için çok üzülüyor. Anne Hanım Onur’un çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tutuksuz yargılanmak için avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu raporlar ise kabul görmüyor. Solin’in anneannesi çocukların durumunun ağırlaştığını anlatıyor. Görüştüğümüz Solin’in tek isteği var; annesi.

DURUMU AĞIRLAŞIYOR 

Solin herkese küsmüş. Kimseyle konuşmuyor artık. Hastalığın ilk dönemlerinde iyi bir tedavi süreci geçiren Solin son 2 haftadır tedaviye cevap vermiyor ve giderek kötüleşiyor. Geçtiğimiz perşembe durumu ağırlaşan Solin, kaldırıldığı hastanede karaciğerleri enfeksiyon kaptı. Cizre’de yeterli doktor olmamasından dolayı Diyarbakır’a götürülen Solin orada daha da kötüleşmiş. Trombosit oranının düşmesinden dolayı burnundan ve ağzından sürekli kan geliyor. Diyarbakır ve Adana’da tedavi gören Solin şimdi yeniden Cizre’ye getirildi. Annesiyle görüşeceği günü bekliyor şimdi. 

PSİKOLOJİK DESTEK GÖRÜYORLAR 

Hanım Onur’un iki hasta çocuğuna bakan annesi Ayşe Yural’la çocukların sağlık durumlarına ilişkin görüştük. Solin’in hastalığının giderek ağırlaştığını ve onun için endişe ettiklerini söyleyen Yural, “Çocuklar annelerini çok özlüyorlar. Doktorlar çocukların psikolojik destek almaları gerektiğini söylediler ve psikolojik tedaviye başladılar” dedi. 

GİZLİ TANIK YALANI 

Kızı Hanım Onur’un, çocukların hastalığından dolayı tahliye edilmesi için avukatların mahkemeye başvurduğunu ancak reddedildiğini hatırlatan Yural, “Mahkeme gizli tanığın bilgisine başvurdu. Gizli tanık Hanım’ın sadece 1 çocuğu olduğunu ve onun da hasta olmadığını anlattı” dedi. “Kızım 16 aydır tutuklu. Gizli tanığın yalan beyanları yüzünden tahliye edilmiyor. Mahkeme eğer dönüp haberlere bile baksa gerçekleri görür” dedi.

ANNEMİ ÖZLEDİM AMA… 

Anneannesinden sonra konuşan Solin, burnundan ve ağzından sürekli kan geldiğini söyleyerek, “Çok hastayım” dedi. “Annemi çok özledim, ama...” dedikten sonra sustu. Bir daha konuşmadı. 

YETKİLİLERE VİCDAN ÇAĞRISI 

Hastalığına ek olarak annesinden uzak olmanın travmasını da yaşayan Solin’in durumu giddikçe kötüleşiyor. Günden güne eriyen Solin ve epilepsi hastası olan oğlu Mirhat’ın yanında olabilmek için defalarca başvuru yapan anne Hanım Onur’un başvuruları yanıtsız kaldı. ‘Çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tutuksuz yargılanmak için’ mahkemeye sunduğu raporlar kabul görmedi. Şimdi kamuoyunda duyarlılığı artırmak için “İmzala-Solin ölmesin” başlığıyla bir imza kampanyası başladı. Başta Adalet Bakanı olmak üzere tüm sorumluları göreve ve vicdanlı olmaya çağıran imza metnine ‘http://imza.la/solin-olmesin’ linkinden ulaşılabilir. (Evrensel)

Solin Kürtçe seslendi!    Dinle

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89