• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

Şok habere sert tepkiler!

Şok habere sert tepkiler!
Diyarbakır'da dün 13 askerin hayatını kaybettiği olayda kim ne dedi? İşte yayınlanan tepki mesajları..

Diyarbakır'da dün 13 askerin hayatını kaybettiği olayda kim ne dedi? İşte yayınlanan tepki mesajları..

CUMHURBAŞKANI GÜL: Türkiye'nin gelişmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve sorunların aşılması konusunda gösterilen iyi niyetli gayretler, terör örgütünü rahatsız etmektedir. Ancak, kan dökerek, insanlara acı yaşatarak amacına ulaşacağını düşünenler, büyük bir gafletin içine düştüklerini mutlaka anlayacaklardır. Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki: Bu saldırılar, Devletimizi ve milletimizi, sorunları çözme irademizi asla zayıflatamayacaktır. Teröre karşı tüm boyutlarıyla yürütülen etkin mücadele, kararlılıkla devam ettirilecektir. Bu süreçte tüm siyasal aktörleri de, sorumlu davranmaya, terörü ve şiddeti dışlamaya davet ediyorum.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: Ülkemizin bekası ve milletimizin huzuru için canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimizin, yine bu uğurda gece-gündüz mücadele veren güvenlik güçlerimizin fedakârlıkları her türlü takdirin üzerindedir. Bu eylemlerin ve arkasındaki güçlerin amacı apaçık ortadadır. Türkiye Cumhuriyeti, diğer bütün sıkıntıları gibi, terör sorununun da üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Türkiye, demokrasiden, hukuktan ve kardeşlikten asla taviz vermeden, terörün de, onun gerisindeki güçlerin de üstesinden gelmeyi başaracaktır. Şehitlerimizin acısı yüreklerimizi dağlarken, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı da güçlendirmektedir.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: Bu ülkenin insanları arasına kin ve nifak sokmak isteyenler, hayal kırıklığına uğrayacak ve hak ettikleri cevabı alacaktır. Büyük mücadeleler sonucunda beraberce kurduğumuz vatanımızı bölmek isteyen hain terör örgütü, milletimizin sağduyusu sayesinde kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Türkiye, devleti ve milletiyle, terörle mücadelesini en güçlü şekilde sürdürecek ve terör belasını bütünüyle yok edecektir. Halkımızın sorunlarının çözüm yeri olan yüce Meclisimiz, ülkemizin yürütmekte olduğu terörle mücadelesine verdiği desteği her zaman sürdürecektir. Türkiye terörle mücadelesini yürütürken, demokrasisini güçlendirmekten, özgürlüklerini genişletmekten, kalkınma çabalarını sürdürmekten asla vazgeçmeyecektir.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU: Özellikle belirtmek istiyorum ki, terör bir insanlık suçudur. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Bu süreçte önemli olan AKP Hükümeti'nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır. Israrla belirttiğimiz gibi, başta anamuhalefet olmak üzere milli iradenin tecelligahı TBMM ve kamuoyu AKP'nin kimlerle neleri konuştuğunu, neyin pazarlığının yapıldığını bilmemektedir. Hükümet zaman geçirmeden terörle mücadele konusunda ne yaptığını, ne yapmak istediğini açıklıkla ortaya koymalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir. Terörü ve bugün hepimizi derinden üzen terörist saldırıyı şiddetle kınarken, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in şahsında Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.''

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: Türk Milleti'nin başı sağolsun. Türkiye, hain terör saldırılarının sürdüğü, etnik bölücülerin her gün devlete meydan okuyan tahriklerle sahneye çıktığı, PKK militanlarının gündüz vakti yollarda barikatlar kurup kontroller yaptığı, insan kaçırdığı, Türkiye'nin belirli bölgelerinde devlet otoritesinin ortadan kalktığı karanlık bir dönemden geçmektedir. Çok tehlikeli sonuçları olacak bu vahim noktaya gelinmesinin en büyük sorumlusu, terörle mücadeleyi zaafa uğratan, PKK açılımı ile bölücü emelleri siyaset sahnesine taşıyan ve İmralı canisi ile Türkiye'nin bölünmesiyle sonuçlanacak gizli siyasi çözüm pazarlıkları yürüten Başbakan Erdoğan ve hükümetidir. Türkiye'yi bir felaket uçurumunun kenarına sürükleyen Başbakan'a anayasal görev ve sorumluluklarını hatırlatıyor, gaflet ve delaletle ihanet arsındaki ince çizgiyi çiğneyen bu tutumunu derhal gözden geçirerek değiştirmeye davet ediyorum. Başbakan Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olduğunu biran önce idrak etmeli ve İmralı canisi ile gizli pazarlık sürecini derhal kesmeli, PKK açılımı denilen yıkım projesinden vazgeçtiğini açıklamalı, terörle hem içerde hem de Kuzey Irak'ta etkili bir mücadele için Türkiye'nin bütün imkanlarını seferber etmelidir. Bunları yapmadığı takdirde, tarih ve Türk Milleti kendisini affetmeyecektir. MHP, Başbakan'ın çok gecikmeli de olsa aklını başına alıp terörle mücadele için atacağı bu adımları samimiyetle destekleyecektir.''

BDP GRUP BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ: Çatışmada 13 askerin hayatını kaybetmiş, yaralılar olduğu söyleniyor. Her şeyden önce çok üzgün olduğumuzu belirtmek isterim. Yaşamını yitiren gençlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türkiye'de bugüne kadar bu mesele yüzünden, Kürt sorunu yüzünden yaşanan çatışmalarda yitirdiğimiz her genç Türkiye'nin değeridir. Ortak paydasıdır, ortak acısıdır. Siyasetin çözüm bulmaması, siyasetin cesaretsizliğinin bedelini bugün gençler ödüyorlar. Çok acı bir durumdur. Bütün bu olup bitenler de, Türkiye'de siyaset kanallarının çözüm üretmek yerine, siyaset kanallarını tıkayarak, siyaset kanallarını çözümsüzlüğe iterek, çözümsüzlük politikalarını üreten başta siyasetçiler siyasetçiler sorumludur. Umut ediyorum bu son acı olur.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KAMALAK: Bu alçak saldırıyı gerçekleştirenler bilmelidir ki hiçbir zaman karanlık hedeflerine ulaşamayacak, akıttıkları kanda boğulacaklardır. Asıl hedef taşeron terör örgütü eliyle milletimiz arasında kin ve nefret tohumları oluşturmak, bu yolla kardeşlik ortamını sabote etmek ve ülkemizi istikrarsızlığa sürüklemektir. Mübarek üç ayları yaşıyoruz. Yarın anlamı kurtuluş olan Berat kandili kutlayacağız. Biz Türküyle Kürdüyle aynı milletin evlatlarıyız. Rabbimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, tarihimiz bir. Ne kukla teröristler, ne de onun ipini elinde tutan karanlık eller bu birlikteliği bozamayacak.

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER: Son günlerde siyasette yaşanan gerginlik terörü azdırmıştır. Siyasi gerginlikler nedeniyle yaşanan yönetim zafiyeti ülkemizi bu noktaya taşımıştır. Terör ile herhangi bir sonucun alınamayacağını terör örgütü de bunlara destek olanlar da teröre göz yumanlar da bilmelidir. Hain terörü tekrar şiddetle kınıyor ve ülkeyi yönetenleri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ: Bugün şehit olan 13 Mehmetçiğimizin ve daha önceki şehitlerimizin vebali 30 yıldır bu ülkeyi yöneten sivil ve askeri bürokrasi ile siyasetçilerin omuzlarındadır. Çünkü terör ve teröristle mücadelede gereğini yapmadıkları ortadadır. Hükümet açılım politikalarına ayıracağı zaman ve enerjinin yarısını terörle mücadele konusuna ayırıp, kararlılığını göstermiş olsaydı belki bir mesafe alınabilirdi. Bölgede güvenlik sağlanmadan yapılacak bir açılım havanda su dövmek olacaktır. Hak bilmez, hukuk tanımaz, dağdaki zihniyeti Meclis'e taşıyan, aynı onlar gibi davranış içinde olan bu güruha demokrasi denilerek anlayışla yaklaşmak bu milletin huzur ve güvenliğine karşı yapılmış bir dalalettir. TBMM'nin yapacağı ikinci iş ise hemen idam cezasını TCK'ya tekrar koymaktır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ: Bu acının sona ermesi için başta siyaset kurumu olmak üzere devletin bütün kurumlarına ve Silahlı Kuvvetlerimize büyük görevler düşmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele konusundaki fedakarlığını ve kararlılığını takdir ediyoruz. Tüm milletimiz bu kararlılığın arkasındadır. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanarak hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyor ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY: Karşılaştığımız olay tahammül boyutlarını zorluyor. Biz Türkiye'de başından beri barış, birlik olsun istiyoruz. Kaynaklarımız silaha harcanmasın, ekonomiye, yatırıma, insanların rahat yaşamasına harcansın diyoruz. Hakkari'nin Yüksekova'sına Kültür Merkezi yapmaya çalışıyoruz. Ayrımsız Türkiye'nin gelirini artırmaya çalışıyoruz. Kardeşçe ortamın gelişmesini istiyoruz. Çalışıyoruz ama bir türlü hain tuzaklardan kurtulamıyoruz. Yüzde 11 civarında büyüme var. Ama sevincimizin bir hafta bile sürmesine fırsat verilmiyor, hain tuzakların ne yazık ki son bulduğu yok. Barış olmayınca hiçbir şey olmuyor. Ne sanayi ne kalkınma oluyor. Milletimizin birliğine bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin. Yitirdiğimiz canlara Allah rahmet eylesin.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: Bütün dünya, herkes bir şeyi iyi görmeli, iyi bilmeli; terörle bugüne kadar kimse netice alamamıştır, bundan sonra da alamayacaktır.

ENERJİ BAKANI YILDIZ: Cevapsız kalmayacağını ve bunlarla alakalı özellikle de demokratik ortamın oluşturulmasıyla alakalı çabalar sürerken böyle bir saldırının yapılmasını son derece manidar buluyorum.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI ÇELİK: Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu menfur saldırılar ile her geçen gün ileri demokrasi, ekonomik refah ve toplumsal huzur açısından bölgesinde ve dünyada dikkatle izlenen örnek bir ülke konumuna yükselen ülkemizin bir kaos ortamına sürüklenmesi amaçlanmaktadır. Unutulmamalıdır ki bu hain saldırılar, milletimizin birlik ve beraberliğini dün bozamamıştır, bugün de bozamayacaktır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ERDOĞAN BAYRAKTAR: Ülkemiz toprakları üzerinde hain emeller besleyen eli kanlı örgütü ve onun destekçileri boş ümitlere kapılmasın, devletimiz ve milletimiz asla onlara bu fırsatı vermeyecektir. Halkımız bu tür durumlarda her zaman kenetlenmesini bilmiştir, yine kenetleneceğiz, acımızı yüreğimize gömeceğiz, ama 'vatan sağ olsun' diyerek vatanımız için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Maalesef en çirkin maşa terördür. Ancak terörle bugüne kadar hiç kimse bir yere gidememiştir. Bunu herkesin iyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ: Millet olarak barış, kardeşlik ve huzur ortamına en çok ihtiyaç duyduğumuz Mübarek üç aylarda, Berat gecesini karşılamaya hazırlanırken böylesi menfur bir saldırının gerçekleştirilmiş olmasını nefretle tel'in ediyorum. Tarih bize öğretmiştir ki terör ve şiddete destek ve cesaret veren her türlü unur eninde sonunda terörün hedefi olmuştur. Şehit yakınları ve aileleri evlatlarının Yüce Allah'ın engin rahmetine gark olduklarını bilerek müsterih olmalıdırlar. Ama canilerin ilahi ve insani lanete duçar olduğunu bilerek acılarını yüreklerine gömmelidirler. Bu acı hepimizin acısıdır. Aziz Milletimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kabil ihanetleri aşacak güce sahiptir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89