• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

Şok emir: "Çıkmazsam savcıları vurun"

Şok emir: "Çıkmazsam savcıları vurun"
Ergenekon soruşturmasının 10’uncu dalgasında tutuklanan emekli Albay Levent Göktaş’ın, Ergenekon savcılarına suikast yapılması emri verdiği iddianamede yer aldı.

Ergenekon davasının birinci iddianamesindeki tutuklu sanıklardan emekli Binbaşı Fikret Emek'in avukatlığını üstlenen ve 10. dalgada tutuklanan emekli Albay Levent Göktaş'ın, cezaevindeyken savcılar için suikast emri verdiği iddia edildi.

Ergenekon davasında avukat olarak katılırken bir anda tutuklu sanık konumuna düşen Göktaş'ın, 5 muvazzaf subaya Ergenekon savcılarına yönelik suikast emri verdiği bilgileri 3. iddianamenin en önemli ayrıntılarından biri olarak dikkat çekti. Suikastin bizzat Göktaş tarafından planlandığı ve bu eylemin, Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu vakıf arazisine gömülen silahlarla yapılacağı öne sürüldü. İddianamede yer alan bilgilere göre, Dalan da bu silahlardan haberdardı.

Savcılara yönelik suikast iddiası 3. iddianamede şu şekilde yer aldı: 23 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarda, Beykoz'da ormanlık alanda yüklü miktarda patlayıcı bulunduğu, patlayıcıların emekli Albay Levent Göktaş'a bağlı ekip tarafından bir eylemde kullanılmak üzere gömüldüğü, bu ekibin özel eğitim almış askerlerden oluştuğu ve Ergenekon adına eylem yapmak için Levent Göktaş'tan talimat beklediği, bu ekibin içerisinde Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Turhan Ecevit, Eren Günay ve Emre Onat'ın bulunduğu belirtildi.

BEYKOZ'DA BULUNAN SİLAHLAR

İkinci ihbar üzerine belirtilen arazide yapılan kazı çalışmalarında, lav silahları, el bombaları, sis bombaları, gösteri bombaları, 450 gram patlayıcı madde, çok sayıda fişek ele geçirildi. 5 muvazzaf subay ise örgüt üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçundan tutuklandığı da iddianamede belirtildi.

Bulunan mühimmatla ilgili doğrulanan ihbara göre, muvazzaf subaylar Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Turhan Ecevit, Eren Günay ve Emre Onat'ın örgütün hücre yapılanmasının sorumluları olduğu, Levent Göktaş'ın, adı geçen kişilere "tahliye olmaması" halinde soruşturmayı yürüten savcılara yönelik suikast yapılması talimatını verdiğinin anlaşıldığı iddianamede yer aldı.

ÖCALAN'I GETİREN "TİM"DEYDİ

Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren timde yer almış olan emekli Albay Levent Göktaş, 10'uncu dalga operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. Göktaş'ın Ankara'daki avukatlık ofisinde yapılan aramada, avukatlardan Özge Evcil'in masasında bir DVD bulunmuştu. DVD'nin içinde üst düzey askerler, hakim ve savcıların uygunsuz görüntüleri ile "İrticai faaliyetlerde bulunan kamu görevlileri" ile ilgili listelere de rastlanmıştı. Göktaş, iddianameye yansıyan savcılık ifadesinde, bu DVD'nin kendisine ait olmadığını, avukat arkadaşı Özge Evcil'e de ait olduğunu düşünmediğini belirtmişti. Göktaş, savcılıkta verdiği ek ifadede sadece "İrticai faaliyetlerde bulunan kamu görevlileri" çalışmasını Özel Kuvvetler Komutanı N.B'nin MGK'ya yapacağı sunum nedeniyle kendisine hazırlatıldığını, bu disketin tek olarak kendisine verildiğini ifade etti. Göktaş, bu disketin Fikret Emek'te çıkmasının nedenini ise, "O sanırım disketi bu raporu hazırlayan timlerden almıştır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89