• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

‘Siz ne Kürtsünüz, ne de Türk. Siz insan bile değilsiniz’

‘Siz ne Kürtsünüz, ne de Türk. Siz insan bile değilsiniz’
AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, yaptığı konuşmada gözyaşları içerisinde akan kanın durmasını isteyerek, Kürtçe, ‘Edi bese’ (Yeter artık) dedi.

80 yıldır süren kardeş kavgasının bitmesi sürecine girdiklerini söyleyen Kurt, “Bugün sokağa çıkma günüdür. Dur demek için. Silahlara dur demek için, kana dur demek için, ayağa kalkın söz verin. Ve durdurun artık bunu. Kandan beslenenler, onlara sesleniyorum. Siz ne Kürtsünüz. Ne de Türk. Siz insan bile değilsiniz. Siz Müslüman bile değilsiniz. Karşınızda halk var. Karşınızda hak var. Yeter artık, yeter, edi bese diyoruz” dedi.

AKP Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Kongresi Mir Yıldız dinlenme tesislerinde AKP Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu, belediye başkanları ve partililerin katılımıyla yapıldı. Kongrede konuşma yapan AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Türk milletinin çok kritik, tarihi ve önemli bir süreci AKP’nin omuzlamasıyla birlikte yaşamaya başladığını söyledi. Devlet ve milletin barışma sürecinde olduğunu kaydeden Kurt, “Artık egemen devlet yerine, hizmet eden devletin uygulanması sürecidir. Artık gerçek demokrasinin, halkın iktidarının başa gelmesi sürecidir. Bu süreç nedir? 80 yıldır sürdürülen kardeş kavgasının bitirilmesi sürecidir. Bunu sizin kadrolarınız sırtladı. Bunu sizin önderiniz genel başkanınız, Başbakanınız Recep Tayyip Erdoğan sırtladı. Bugün de bunu sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül sırtlıyor” dedi.

YÜREĞİNDE YANGIN OLAN ŞEHİT VE BARIŞ ANLARI

Konuşması sırasında gözleri yaşaran Abdurrahman Kurt, “Umudunuz kırılmasın. Sonuna kadar Barış. Kardeşlik gelene kadar ve bu kavga bitene kadar hep beraber yüreyeceğiz arkadaşlar. Artık kandan beslenenlere dur diyecek miyiz arkadaşlar? Biz artık kardeş kavgası üzerinden siyaset yapanlara dur diyecek miyiz? Ses verin, yürek verin, el verin, omuz verin arkadaşlar, bu bayrak düşmemeli bugün artık. Yüreğinde yangın olan analar, şehit anaları, barış anaları sizi bekliyor. Bugün sokağa çıkma günüdür. Dur demek için. Silahlara dur demek için, kana dur demek için, ayağa kalkın söz verin. Ve durdurun artık bunu” dedi.

ALLAH İÇİN EDİ BESE DİYORUZ

AKP Milletvekili Kurt, kandan beslenenlere seslendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Siz ne Kürtsünüz. Ne de Türk. Siz insan bile değilsiniz. Siz Müslüman bile değilsiniz. Karşınızda halk var. Karşınızda hak var. Yeter artık, yeter, Edi Bese diyoruz. Nereye kadar analarımız ağlasın. Nereye kadar çocuklarımızın kanı üzerinden siz kahramanlık destanları yazasınız diye. Bu ülke kan gölüne boğulsun. Yeter artık, dağlar bombalandı. Milyarlarca doları yatırdınız. Ne olurdu da bitirseydik. Ne olurdu bu çocuklara iş bulsaydık. Ne olurdu haklarını, hukuklarını ellerinden almasaydık. Ne olurdu işkencelerle öldürmeseydik. Canınımızı çıkardı. Yeter diyorum şimdi. Bu süreçte hepimiz bilmeliyiz ki, Buna dur demek istemeyenler var. Bakın bombalar geliyor yine patlıyor. 2005’i hatırlayın sayın Başbakanımız geldi elini yüreğine koydu. Onurunu koydu. İnsanlığını koydu. İmanını koydu. Onları bombaladılar, durduramadık ama bugün kararlıyız yeter diyoruz. Allah için, insanlık için, kardeşlik için, barış için yeter. Barış istiyoruz., barış istiyoruz. Onları insanlığa, imana davet ediyoruz. Edirne’deki anaların yüreğindeki yangına yanıyor yüreğim, Diyarbakır’daki annenin yüreğine yanıyor yüreğim. Allah için kalkın ayağa yeter diyelim arkadaşlar. Edi Bese diyelim arkadaşlar”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89