• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

Siyah kazandı...

Siyah kazandı...
ABD'de Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi Partili başkan adayı Mitt Romney arasındaki başkanlık mücadelesinde, ABD'liler "devam" dedi.

ABD seçimleri Barack Obama'nın zaferiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Romney'nin 203, Obama'nın 303 delegesi var. Kilit eyaletler Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Ohio ve Virginia'yı Obama kazandı.

ABD'nin 45. başkanını seçecek seçimler sonuçlandı. Obama, 4 yıl daha ABD'yi yönetecek. Resmi olmayan sonuçlara göre, Obama'nın 303, Romney'nin ise 203 delegesi var. Başkan seçilmek için 270 delege gerekiyordu.

Obama'nın Chicago'daki seçim merkezinde büyük bir coşku yaşanıyor. Obama'nın seçim merkezine gelerek, zafer konuşmasını yapması bekleniyor.

Obama'nın seçimi kazanmasında yine kadınlar başrölü oynadı. Ayrıca seçim öncesi ABD'nin doğu kıyılarını vuran Sandy Kasırgası da Obama'nın lehine yazılan olumlu bir puan oldu.

41608

Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluğunu korurken, Senato'yu Demokratlar kazandı.

KRİTİK EYALETLER OBAMA'NIN

ABD seçimlerinde kilit eyaletler olarak gösterilen Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Ohio ve Virginia'yı Demokrat aday Barack Obama kazandı. Diğer bir kilit eyalet olan Florida'da henüz sonuçlar açıklanmadı.

41609Pennsylvania, Connecticut, Massachusetts, Maryland, Delaware, New Jersey, Illinois, Maine, Washington DC, Vermont, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Minnesota, New Mexico, Iowa, Ohio, Virginia ve Rhode Island eyaletlerini kazanan Barack Obama, ikinci defa seçilerek ABD'nin 45. başkanı oldu.

Romney şimdiye kadar 20 eyaleti kazandı. Kentucky, Indiana, West Virginia, Oklahoma, Arkansas, Tennesse, Alabama, Georgia, Utah, Missouri, Arizona, North Carolina ve South Carolina eyaletlerini alan Romney 203 delegede kaldı.

ZAFER KONUŞMASI CEBİNDE KALDI

ABD Başkanı Barack Obama seçim sonuçlarını izlemek için Chicago'da Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ise Boston'daydı.

Romney "zafer konuşma"sını hazırlamıştı. Romney'nin yapamadığı zafer konuşması bin 118 sözcükten oluşuyordu.

OBAMA'DAN SÜRPRİZ ZİYARET

ABD Başkanı Barack Obama'nın kampanyasının merkezi Chicago'da geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Obama sandıklar kapanmadan önce kampanya noktalarına sürpriz ziyaretlerde bulundu.

Seçim sonuçlarını memleketi Chicago'da izleyen Obama, sandıklar kapanmadan son şanslarını deneyerek seçmenlere telefon ve sosyal medya yoluyla ulaşmaya çalışan gönüllülere destek verdi ve kampanyasının son durumunu değerlendirdi.

BASKET MAÇI DA OBAMA'NIN

Obama, geleneğine uyarak, seçim sonuçları açıklanmadan önce arkadaşları ve danışmanlarıyla basketbol oynayıp, stres atmaya çalıştı. Basketbol maçını Obama'nın takımı 20 sayı farkla kazandı.

Obama Amerika'ya birlik çağrısı yaptı

ABD'de bir kez daha Başkan seçilen Barack Obama, zafer konuşmasında Amerikalılara "görecek çok daha iyi günlerimiz var" dedi.

Chicago'daki seçim merkezde toplanan Demokrat partlilere seslenen Obama, "Kendimizi toparladık. Mücadelemizi yapıp geri geldik. En iyi günlerimiz henüz gelmedi." dedi.

"Bu gece, eski bir sömürgenin kendi yazgısını belirleme hakkını kazanmasından 200 yılı aşkın bir süre sonra, birliğimizi mükemmelleştirme işi ilerlemektedir. Bu ilerleme sizlerin sayenizde olmaktadır. İlerlemektedir çünkü sizler, savaş ve kriz dönemlerinde galip gelmiş olan, ülkeyi çaresizliğin derinliklerinden umudun en tepelerine taşıyan o ruhu bir kez daha ortaya koydunuz" diyen Obama, "her birey kendi düşlerinin peşinde giderken, biz tek bir Amerikan ailesiyiz. Tek bir ulus ve tek bir halk olarak birlikte yükseliyoruz, birlikte düşüyoruz." dedi.

Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney ile bir araya gelip birlikte nasıl çalışılabileceğini görüşmek istediğini söyleyen Obama, "kıran kırana mücadele verdik ama, bu ülkeyi çok sevdiğimiz için yaptık bunu" dedi.

Kalabalık salonda çok büyük bir tezahüratla karşılanan Obama'ya daha sonra eşi, First Lady Michelle Obama ile kızları Sacha ve Malia eşlik etti.

Obama, zafer konuşmasında ülkeyi ileriye götürmek için uzlaşmanın şart olduğunu vurgulayarak seçim kampanyası sırasında kutuplaşmış olan toplumu kucaklayıcı mesajlar verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89