• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

Şivan'ın babası: Ben oğlumu istiyorum

Şivan'ın babası: Ben oğlumu istiyorum
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, Şivan Perver'in babası ve akrabalarının yaşadığı köyü ziyaret etti.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, Şivan Perver olarak bilinen Kürt sanatçı İsmail Aygün'ün babası ve akrabalarının yaşadığı köyü ziyaret etti. Şivan Perver'in Türkçe bilmeyen babası 87 yaşındaki Yunus Aygün ile tercüman aracalığıyla konuşan Bakan Çelik, "Hükümet olarak yasakçı anlayışları ortadan kaldırdık" dedi. Yunus Aygün ise "35 yıldır görmediğim evladımı istiyorum" dedi.

Bakan Çelik, sağlık sorunları yaşadığını öğrendiği Şivan Perver'in babasını ziyaret etmek üzere köye geldiğini söyledi. İkram edilen çayı içen Bakan Çelik, bu sırada Yunus Aygün ile Türkçe bilmediği için Kürtçe bilen milletvekili adaylarının tercümanlığıyla iletişim kurdu.

Bakan Çelik: Yasakçı anlayışı ortadan kaldırdık

Bir gün önce Siverek İlçesi'ne gezi yaptığını ve burada çok değerli sanatçı ve edebiyatçıların varlığını müşahede ettiğini söyleyen Bakan Çelik, "Şivan Perver de ülkemizin yetiştirdiği önemli bir sanatçı, iyi bir ses ve saz üstadıdır. Şivan Perver uzun yıllardır ülkesinden ayrı bir yaşamı söz konusu. Milyonların da gönlünü kazanmış olan bu ve benzer sanatçıların, bu coğrafyadan gitmiş olan tüm değerlerin kendi ülkelerince özgürce yaşamaları için iktidar olarak düzenlemeler yaptık. Yasakçı anlayışları ortadan kaldırdık. Masa başında, yan yana anlaşamayacağımız konuşamayacağımız bir şey olmadığı düşüncesindeyiz. Herşeyi konuşarak tartışarak çözeceğimiz inancındayız" dedi.

Bakan Çelik, Şivan Perver'in Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğine ilişkin bir soruyu da "Bizimle ilgili bir şey yok. Kendisinin kararıdır. Milyonların gönlünü kazanmış sanatçının gelişi ile ilgili yasaklar kalkmıştır, karar kendisinindir. Gelmek istemesi durumunda umarım o ortam her alanda oluşur ve herkes bu sürece katkı sağlar" sözleriyle yanıtladı.

Baba: Oğlumu istiyorum

Şivan Perver'in babası Yunus Aygün de oğlunun Türkiye'den gittiğini ve yıllardır görmediğini belirterek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Benim evladım gitti. Ben evladımın geri getirilmesini istiyorum. 35 senedir oğlumu görmüyorum" dedi. Babanın bu sözleri karşısında duygulanan Bakan Çelik, "Bu yaşına rağmen babanın olaya bakışı gayet net" dedi.

Perver'in ağabeyi Halil Aygün ise akan kanın durmasını, barış ve kardeşliğin hakim olmasını istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89