• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Sırrı Süreyya Önder: İmralı'ya niye göndermediniz demem!

Sırrı Süreyya Önder: İmralı'ya niye göndermediniz demem!
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 9. gününe giren Taksim Gezi Parkı protestolarını değerlendirdi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı eylemlerinde göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunulan kentlerin valililerinin görevden uzaklaştırılmasını istedi. NTV ekranlarında konuşan Önder, "Bu pervasızlık, cezasız kalmamalı" dedi.

VALİLER HALKA ŞİDDETTEN YARGILANMALI

''Şöyle bir sıkıntı var. Gerek İstanbul Valisi gerek şimdiki İzmir Valisi, sopalarla engellileri döven sonradan sivil polis olduğunu söyleyen vali, bunlar savaş dönemi valileri. Halka şiddet uygulamaktan haklarında soruşturma açılmaları gerekli.

''HALK OYUNCAK HAMURUNUZ DEĞİL''

Bu pervasızlık cezasız kalmamalı. Halk artık oyuncak hamurunuz değil. Hukuk için de başkasına hukuk çağrısı yapmadan öncede kamusal düzeni elinde bulunduran kendisine çeki düzen verir.

''MİLLET DE 'YETER ARTIK' DEDİ''

2 Mayıs'ta polis şiddetinini protesto için ben Taksim Meydanı'ndaydım. En az iki üç defa Gezi Parkı'nda konuştum. Vali isen sorumluluğun var. Bu insanlar senin emanetinde. Bunu göreceksin, önlem alacaksın. Önlem deyince bunların aklına halka gaz bombası atmak geliyor. Bunlar savaş dönemi valisi. Ben o bölgenin vekiliyim. Yetimin hakkını gasp ediyorlar. Bütün bunlar üst üste geldi, millet de 'yeter artık' dedi.

KEPÇENİN KARŞISINDA DURDUM TANKIN KARŞISINDA DA DURURUM

Demokratik farkındalık başlatıldı. Halk net bir tavır bekliyor. Cesaretlendirmek lazım, bunun dar bir gündelik politika malzemesi olmadığını anlatmak lazım. Devlet de bu konuda kararlı bir tutum geliştirirse bu mesele demokrasi tarihimize bir kazanım olarak geçer. Kepçenin önüne nasıl durduysam demokrasi dışı yöntemlerle seçilmiş bir hükümete demokrasi dışı yöntemlerle yönelen olursa o tankın önüne aynı şekilde dururum. Herkes durur. Bu demokrasi bilincine halk geldi yönetenlerin de gelmesi gerekiyor.

GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ÇÖZÜM SÜRECİNE KARŞITLIK YOK

Şüphesiz herkes eylemlerden ders çıkarmalı, biz de dahil. Bir sosyalist olarak söyleyeyim size; ben yerel seçimlerde kesinlikle adaya bakarak oy veririm. Tüm bu hak arama mücadeleleri sanki barış sürecinin karşıtıymış gibi konuşlandırılmaya çalışılıyor. Bu tam tersine Kürt halkının çizdiği en önemli çerçeve yasal ve anayasal anlamda tam demokratik Türkiye.

İMRALI GÖRÜŞMELERİ

Heyette olup olmamamla ilgili biz hiçbir zaman gidecek isim konusunda tartışma yapmayız. Sürece katkı vermek sadece heyette yer alıp almamakla sınırlı değildir. Aktif bir katkı sunmaya devam edeceğim. Bana bildirilmiş ne partim ne bakanlık tarafından bir talep söz konusu değil. Ağzımı açıp niye göndermediniz serzenişinde bulunmam aslolan süreçtir. Özenli yürütülmesi gereklidir. Artık sivil toplum, akademisyenler de gitmeli. Toplumun bütün temsiliyetçilerinin İmralı'ya soracakları vardır. Bu konularda cesur, kararlı bir yaklaşım içerisinde olmalı, sınırlayıcı değil.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89