• BIST 9550.6
  • Altın 2485.251
  • Dolar 32.5036
  • Euro 34.8014
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 10 °C

Sırrı Süreyya Önder, İmralı'ya gidecek 6. heyette yer almayacak mı?

Sırrı Süreyya Önder, İmralı'ya gidecek 6. heyette yer almayacak mı?
Kulislerde Taksim Gezi Parkı eylemlerinde aktif rol oynayan Önder’in BDP listesinde yer almayacağı konuşuluyor.

BDP’nin İmralı’ya gitmek için Adalet Bakanlığı’na yaklaşık iki hafta önce sunduğu listede, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in ismi yer alıyordu. Ancak, kulislerde Taksim Gezi Parkı eylemlerinde aktif rol oynayan Sırrı Süreyya Önder’in BDP listesinde yer almayacağı konuşuluyor. Perşembe ya da Cuma İmralı’ya gitmesi beklenen 6’ncı heyette BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın yer alması bekleniyor.

BDP heyetinin geçen hafta İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la 6’ncı defa görüşmesi bekleniyordu. Ancak, beklenen bu görüşme gerçekleşmedi. En son 14 Nisan’da İmralı’ya giden BDP heyetinin bu hafta içinde Öcalan’la görüşmek için Adalet Bakanlığı ile temasa geçtiği öğrenildi.

Kritik dört görüşmede yer almıştı

İkinci BDP heyetiyle İmralı’ya giden ve aynı zamanda Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olan Sırrı Süreyya Önder, Öcalan’la çok kritik dört görüşmede yer almıştı. Öcalan’la görüştükten sonra Kandil’e de giden Önder, aynı zamanda 21 Mart’ta Diyarbakır meydanında Abdullah Öcalan’ın tarihi barış mektubunu okumuştu. Öcalan’ın en kritik mesajlarını kamuoyuna ve Kandil’e ileten BDP’liler arasında olan Önder, en son iki hafta önce BDP heyeti ile Kandil’e gitmişti.

Baluken: Gezi Parkı amacını aşmıştır

BDP, Gezi Parkı eylemine destek verdiğini açıklarken dün BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in Meclis’te yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamalar da oldukça dikkat çekiciydi. Taksim Gezi Parkı eylemi ile ilgili bir değerlendirme yapan Baluken, hükümeti halktan özür dilemeye davet etti ve yasaklayıcı politikalardan vazgeçmesini istedi. Emniyet teşkilatı içerisinde kapsamlı bir soruşturma başlatmasını, sorumluların derhal görevlerine son verilmesini gerektiğini söyleyen Baluken’in açıklamalarındaki en önemli nokta ise Gezi Parkı eylemlerinin amacını aştığını söylemesi oldu.

Gezi Parkı eyleminde gelinen noktayı “90 yıldır bu ülkede herkesi tekleştirmeye çalışan anlayışın AKP zihniyeti ile bir rövanş durumuna geçişidir” diye tanımlayan Baluken, böyle bir gelişmeye destek vermeyeceklerini söyledi. Gezi Parkı eylemlerini desteklediklerini ancak ırkçı, ulusalcı, cinsiyetçi kesimlerle birlikte hareket etmeyeceklerinin de altını çizen Baluken’in bu açıklamalarına rağmen Sırrı Süreyya Önder’in dün yine Gezi Parkı’nda olması akıllarda soru uyandırdı. (Helin Alp / T24)

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89