• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Sırrı Süreyya: Bu kavgada cemaat kazanacak!

Sırrı Süreyya: Bu kavgada cemaat kazanacak!
Gülen Cemaati ile ilgili ilginç tesbitlerde bulunan Önder, 28 Şubat sürecinin Türkiye'deki müslüman aydınlar ve kitleler üzerinde başarılı olduğunu söyledi...

AKP hükümetine sert eleştiriler yapan Sırrı Süreyya Önder, Gülen Cemaati içinse ilginç tesbitlerde bulundu. Önder, 28 Şubat'ın toplumda ve müslümanlarda amacına ulaştığını söylerken ilginç bir benzetme yaptı: 12 Eylül solu kendi değerlerinden kopartırken 28 Şubat ise müslümanları...

DARBE AHLAKSIZDIR ÇÜNKÜ TOPLUMU DA AHLAKSIZLAŞTIRDI

"Ben referandumda boykot eden tutumun içindeydim. Bundan da nedamet getirmedim hiç. Yetmez ama evet diyen arkadaşların iktidarla olan konumlanışına itirazımız vardı onu da söyledik zaten. Ama keçi boynuzu misali bir küçük ilerleme için bir sürü cefa çekmen gerekiyor. Torba yasaları da öyle oluyor Bir tane iyi şeyi bir sürü kötü şeyle birlikte "kuşa bak kuşa" der gibi geçiriyorlar... 28 Şubat soruşturması için referanduma da gerek yoktu resen başlatılabilirdi de. Elbette hayırlı bir soruşturmadır. Bize düşen de adalet telkin etmektir. Bir darbeci ya da işkenceci de olsa hiç bir haksızlığı kabul etmemeliyiz. Darbe konsunda da kafalar karışıyor. Askeri darbenin neden ahlaksız olduğunu anlatmaktan dilimde tüy bitti. Çünkü darbe toplumu da ahlaksızlaştırıyor. Mazlumun, mağdurun, haklının yanında durabilmeyi çok büyük bir bedel gerektirir hale getirir ve toplumu sindirmiş olur...



"28 ŞUBAT TOPLUMA YENİDEN FORMAT ATMA GİRİŞİMİDİR"
28 Şubat'ın Kürt meselesine fazladan kattığı bir zulüm yoktur. Kürtle bu ülkede zaten hiç gün yüzü görmemiş ki. Adamları inkar ediyorsun, yoksun diyorsun. 28 Şubat yargılanır yargılanmaz ama bu sistemin topyekün Kürtlerle hellaleşmesi gerekir. 28 Şubat özelinde inanç üzerinden bu toplumu yeniden formatlama girişimidir. Bir de emekçiler üzerindeki sömürünün arttırılmasıdır. Kürt meselesi ise sürgit bir meseledir. CHP de olsa başkası da olsa farketmez. En çok faili meçhul cinayet sol hükümette işlenmiştir mesela. 28 Şubat daha çok dindarlar üzerinde bir gelişen bir süreçtir.

28 ŞUBAT MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDE BAŞARIYA ULAŞTI


Sırrı Süreyya'nın programdaki en çarpıcı açıklaması ise islami çevrelere yönelttiği eleştiriler oldu. Gülen Cemaati'ne ilginç övgülerde bulunan Önder, 28 Şubat sürecinin Türkiye'deki müslüman aydınlar ve kitleler üzerinde başarılı olduğunu, "müslümanları müslümanlıktan çıkardığını" söyledi.

Bence başarıya ulaştı 28 Şubat, amacına ulaştı. Müslümanı müslüman olmaktan çıkardılar bu ülkede. Daha da dikiş tutmadılar. Bunu araştırmak müslümanlara daha çok düşer. Bu iktidar tutkusu, bu mazlumu unutma durumu askeri darbe ahlaksızlıktır dediğim bu. Sana ne olduğunu nereye gittiğini nereye yöneldliğini unutturur. 12 Eylül solun değerlerini unutturdu, 28 Şubat da benzer bir sonuca yol açtı. İslamla hiç bir alakası olmasa da müslüman geçinen insanlara yol açtı. Bunu referans alarak siyaset yapanlara söylüyorum. Gelin müslümanların durumuna bakalım. Gelir dağılımı konusunda hiç bir şey söylemiyorlar. Neden? Bizimkiler iktdarda zaten aç değiliz açıkta değiliz diyorlar. Bu değil oysa İslam. Mazlumun yanında değiller. En çok müslümana düşer Alevi'nin Kürt'ün yanında durmak, filistin'in yanında durmak... Bugün filistin'in bile yanında duramıyorlar jeopolitk çıkarlar için. Neyi müslüman bunun? Ben ne edeceğim bu müslümanlığı? Kendine ya da topluma nasıl bir faydası olabilir? İğdiş etti İslam'ı 28 Şubat..

NEDEN ÇIKARTTIN MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ NE DEĞİŞMİŞTİ Kİ?

Mesele "milli Görüş gömleğini çıkarttım" dedi. Ne oldu da çıkarttın? Bir bilgisi olan var mı bu konuda? Yanlış mıydı da çıkattın? Baskı var çok korkuyordun da mı çıkarttın? Öyleymiş gibi yapmak gerekiyordu da o yüzden mi çıkarttın? Ben mesela sosyalist olmaktan vazgeçsem çıkar söylerim neden vazgeçtiğimi. İmanım kalmadı sosyalizme derim, şu düşünde daha doğru geldi derim. Çıkarttınız tamam Allah mübarek etsin de yerine ne giydin? Ondan farkı ne? O gün yapıp da bügün yapmadığın ne? Bunların cevabı yok... Allahına kadar başarılı olmuş işte 28 Şubat daha ne etsin. 28 Şubat bu ülkenin vicdanlı ve dönüştürücü olan bir dinamiğini budadı gitti. O dar Kemalist pencereden bakanların da göremediği bu. Bu ülkede artık tırnak içinde söylüyorum "irtica tehlikesi" falan yoktur. Eline düğme versen yapmazlar artık. "Gel Allah'ın nizamını hakim kıl" desen yapmazlar. Çünkü iktidarla zaafa uğradılar. "Kirlendiler" dememek için zaafa uğradılar diyorum. Baktılar dünya malı daha güzelmiş. Zekatı sadaka zannetmeye başladılar.

CEMAATİ DIŞ DESTEK DİYEREK İZAH EDEMEYİZ SEBATLA DEĞER ÜRETİYORLAR

Mesela Cumhurbaşkanlığı için rekabet var hiç biri yazmıyor. Herkes etrafından dolanıyor. Bu ülkede iktidarı oluşturan koalisyon çartırdıyor kimse bir şey yazmıyor. Bakın bu işten cemaat kazançlı çıkacaktır. Çünkü değer üretiyorlar, diğerleri bir değer de üretmiyor. Cemaat ne yapacağını biliyor nasıl yapacağını biliyor. Öyle dış destek falan emperyalizm, hükümet, statüko demekle olmaz bunlar izah etmez. İnsan yetiştiriyor. Sebat etmiş, yıllarca beklemiş çalışmış bir fikir uğruna, didinmiş, elini taşın altına sokmuş. Sen kendi Cumhurbaşkanın için sınırlama getiriyorsun, bir daha aday olamazsın diyorsun kimse bunu söylemiyor, yazmıyor. Sayın Başbakan'ın çevresinde kendini işin içine katmadan şu dosyayı alıp şuradan şuraya götürecek yüz tane adam yoktur. O nedenle bu kavgada cemaat kazanacak. Çünkü diğeri iktidara başka türlü bir zaafa uğramış.

KÜRT MESELESİ AKP VE CEMAAT GERİLİMİNİN İHRAÇ EDİLDİĞİ BİR ALAN

Bu nedenle Kürt meselesinde cesur olunamıyor. O okuma da yanlış. Şu taraf daha zalim bu taraf barış yanlısı diye bir şey yok. Kürt meselesi bunun bir enstrümanı olarak bu sıkıntının ihraç edildiği bir alan. Veriyor Kürdün sırtına, olan biten de bu. Bunu böyle dediğinde itiraz edecek kimse yok ama bunu böyle söyleyen de yüz kişi yok... Bir koalisyondur AKP ve bugün bu koalsiyonda çatırdama var. Bugün en şahin olan yarın barış yapabilir, bugün barış ve çözüm diyen yarın savaş isteyebilir.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89