• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

Sırp kasap Mladiç yakalandı

Sırp kasap Mladiç yakalandı
Sırbistan Cumhurbaşkanı, Bosna savaşı suçlusu Mladiç'in yakalandığını, ülkesinin AB üyeliği önünde engel kalmadığını açıkladı.

Sırp polisi Ratko Mladiç'i yakaladı. Mladiç'in yakalandığını Sırbistan Cumhurbaşkanı resmen duyurdu.

Reuters haber ajansına göre Sırbistan polisi Bosna'da işlenen savaş suçlarından dolayı Lahey'deki uluslararası mahkemece 16 yıldır aranan Ratko Mladiç'in yakalandığını aktardı.

Sırbistan Devlet Baskani Boris Tadic yaptığı açıklamada, Mladiç'in yakalandığı doğruladı. Mladiç'in aile yakınlarından ismini vermek istemeyen bir kişi de Reuters'a yaptığı açıklamada, Mladiç'in yakalandığını doğruladı.

AB, gözaltına alınan kişinin, savaş suçlarından aranan Radko Mladiç olduğuna inanmalarını sağlayacak "her türlü delile sahip olduklarını" belirtti.

Bir Hırvat gazeteci Mladiç'in Milorad Komadic takma ismiyle yaşadığını yazdı ama bu iddia henüz doğrulanmadı

Sırbistan Cumhurbaşkanı, Mladiç'in yakalanmasıyla ülkesinin AB'ye üye olmasının önünde hiçbir engel kalmadığını da söyledi

SIRBİSTAN'IN AB İÇİN MLADİÇ'İ BM'YE TESLİM ETMESİ GEREKİYOR

Sırbistan'ın AB'ye girebilmesi için Bosnalı Sırpların Komutanı Ratko Mladic'i yakalayarak, BM Savaş Suçları Mahkemesi'ne teslim etmesi gerekiyor.

Mladic'in yakalandığı, AB Dış Politika Şefi Catherine Ashton'un Sıbistan ziyareti sırasında açıklandı.

'MLADİÇ'İN YAKALANMASINDA BOŞNAKLARIN FAKTÖRÜ VAR'

Bekir İzzetbegoviç, binlerce masum Boşnak’ın canına kıymış Sırp katil Ratko Mladiç’in yakalanmasında Bosna güvenlik güçlerinin de katkısının olduğunu dile getirdi.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Bekir İzzetbegoviç, Mladiç’in yakalanmasında Bosna güvenlik güçlerinin de desteğinin olduğunu açıkladı.

Bugün yaptığı açıklamada İzzetbegoviç, Bosna güvenlik güçlerinin ileriki günlerde Mladiç operasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi vereceğini ifade etti.

MLADİÇ'İN YAKALANMASINA ULUSLARARASI TEPKİLER

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, savaş dönemi Bosnalı Sırpların askeri komutanı Ratko Mladiç'in yakalanmasını, ''uluslararası adalet için tarihi gün'' olarak nitelendirdi.

BM Genel Sekreteri Ban, Mladiç'in yakalanması nedeniyle Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile hükümete teşekkür etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Bosna savaşı sırasında savaş suçu işlemekle itham edilen dönemin Bosnalı Sırpların askeri komutanı Ratko Mladiç'in yakalanmasından dolayı Sırp yetkilileri kutladı.

Hague, yaptığı açıklamada, "Ratko Mladiç'in yakalanması, 1990'lardaki korkunç savaşlarla parçalanmış bölge için tarihi bir andır" diyerek, Sırp hükümetini tebrik ettiğini belirtti.

ABD, Sırp hükümetinin, Bosna savaşı sırasında savaş suçu işlemekle itham edilen dönemin Bosnalı Sırpların askeri komutanı Ratko Mladiç'in yakalamasını sevinçle karşıladığını bildirdi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mladiç'in yakalanmasının, bu tür suçluların adalet önüne çıkarılacağını gösterdiğini ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Bosna savaşı sırasında savaş suçu işlemekle itham edilen dönemin Bosnalı Sırpların askeri komutanı Ratko Mladiç'in yakalamasının, Sirbistan'ı, AB'ye yaklaştırdığını söyledi.

RATKO MİLADİÇ KİMDİR

Bosnalı Sırpların eski askeri lideri olan Ratko Maldiç, Srebrenitsa'da 8 bin Boşnakın katledilmesi, Saraybosna'nın 44 ay boyunca kuşatma altında tutulması gibi çeşitli suçlardan 16 yıldır, eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Lahey'de kurulan uluslararası mahkemece aranıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89