• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

Sinop’ta barışa karşı provokasyon!

Sinop’ta barışa karşı provokasyon!
HDK heyetinin bulunduğu bina etrafına toplanan grup, milletvekillerinin araçlarını tahrip ederek içindeki eşyaları yağmaladı.

Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK), Sinop Öğretmevi'ndeki programı esnasında dışarda toplanan grup binaya girmeye çalıştı. Sayısı giderek artan grup bina önündeki bekleyişini sürürken heyetin araçlarını tahrip etti. HDK heyeti Sinop'taki temaslarını sürdürme kararı aldı. 

Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) Sinop Öğretmenevi'nde yaptığı basın toplantısı esnasında binanın etrafına yığılan ve sayısı her geçen dakika artan grup, milletvekillerinin araçlarına saldırarak araçlara zarar verdi. Camları kırılan araçların içindeki eşyaları yağmalayan gruba polisin müdahale etmemesi dikkat çekti. HDK heyetinin Öğretmenevi'ndeki bekleyişi devam ederken, milletvekillerinin emniyet yetkilileri ile yaptığı görüşmelerden de şu ana kadar sonuç çıkmadı. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüştüğü bir emniyet amirine, "Bizim tarihimizde daha önce böyle olaylar olmuştu. Bunun hesabını veremezsiniz. Güvenliğimizi almayacaksanız biz kendi güvenliğimizi alırız" dedi. Önder grup içerisinden kendisine hakaret eden bir kişinin sivil polis olduğunu söyleyerek, emniyet amirine tepki gösterdi.

43666

HDK heyeti ise Öğretmenevi'nde basın toplantısı yaparak, Karadeniz bölgesine gezilerinin amacına ilişkin bilgi verdi. Toplantıda konuşan Ertuğrul Kürkçü, Karadeniz'de HDK bileşenleri ile görüşerek, barış ve çözüme ilişkin fikirlerini alacaklarını ifade etti. Gezinin önceden planlandığını; ancak bu sürece denk geldiğini belirten Kürkçü, barış sürecini halka anlatacaklarını dile getirdi. Çatışmanın son bulması için halklarla temas halinde olduklarını dile getiren Kürkçü, Kürt sorununun çözümü için halk ile biraraya geleceklerini ve bu konuyu tartışacaklarını ifade etti.

43670

Ardından söz alan Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, yaşanan savaşın en büyük mağdurunun Karadeniz halkı olduğunu ifade etti. Savaşın bitmesi için hiçbir zaman olmadığı kadar halkta barış isteği oluştuğunu belirten Önder, "Yumrukları sıkarak tokalaşamayız. Ancak bu ellerin yumuşaması gerekiyor. Birbirimizi kulaklarımızla değil, kalplerimizle dinlersek birbirimizi anlayabiliriz. Sosyalist hareketin en önemli deneyimleri Karadeniz'de olmuştur. Bunu kendi açımızdan borç olarak biliyoruz. Bunun için Karadeniz'deyiz" dedi. 

HDK PROGRAMINA DEVAM EDECEK 

Gerginlik üzerine durum değerlendirmesi yapan HDK heyeti, programlarını devam ettirme kararı aldı. HDK'liler, Sinop'ta halk toplantısı gerçekleştirdikten sonra nükleer santral yapılması planlanan Gerze ilçesine geçecek ve bölge halkı ile birlikte basın açıklaması yapacak. Öğretmenevi'nin etrafından toplanan grubun bekleyişi devam ediyor.

  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89