• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Şimdi de kuyudan kafatası çıktı!

Şimdi de kuyudan kafatası çıktı!
On yedi yıl önce Dargeçit’te gözaltına alınan kayıp yedi köylünün cesedinin atıldığı öne sürülen su kuyusunda yapılan araştırmalarda kafatası ve kemikler bulundu.

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde 1995 yılında jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan yedi kişinin cesetlerini bulmak için dün savcılık kararıyla bölgede kazılar yapıldı. İki farklı noktada insan kemikleri ve kafataslarına ulaşıldı. Bir kuyudan kemiklerle birlikte çıkarılan giysilerin, kayıp kişilerden 14 yaşındaki Seyhan Doğan’a ait olduğu ağabeyi Abdülkerim Doğan tarafından teyit edildi.

29 Ekim 1995’te iki öğretmenin PKK tarafından öldürülmesi üzerine jandarmanın 2-6 Kasım 1995 tarihlerinde gözaltına aldığı Süleyman Seyhan (57), Abdurahman Coşkun (21), Abdullah Olcay (20), Mehmet Emin Aslan (19), Nedim Akyön (16), Seyhan Doğan (14) ve Davut Altınkaynak’ın (13) kaybolmasına ilişkin dosya, “kayıp kişilerin PKK’ya katıldıkları” iddiasıyla kapatılmıştı. Bir yıl sonra 6 Mart 1996’da o dönem Dargeçit’te görev yapan Uzman Çavuş Bilal Batırır’ın gösterdiği belirtilen Dargeçit’in Korucu Köyü’ndeki bir kuyunun içinden kayıp şahıslardan Süleyman Seyhan’ın cesedi çıkarıldı. Elleri arkasından bağlı ve kafası vücudundan ayrılmış olarak bulunan Seyhan’ın cesedinin yerini gösterdiği iddia edilen Uzman Çavuş Batırır da, cesedin bulunmasından iki gün sonra ortadan kayboldu.

Batırır’ın eşi Hatice Batırır’ın başvurusuyla başlayan soruşturma kapsamında ifade veren ve 1994-95 yıllarında belediyede kepçe operatörü olarak çalışan Seyit Halil Durmaz’ın beyanlarının ardından Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı kayıp şahısların cesetlerini bulmak için Dargeçit’in Bağözü Köyü yakınlarında kazı yapılması talimatı verdi. İlk kazı geçtiğimiz hafta yapılırken, herhangi bir bulguya rastlanmadı ancak Seyit Halil Durmaz’ın gösterdiği noktalarda dün sabah yeni bir kazı yapıldı. İlk olarak Bağözü Köyü’ndeki bir kuyudan insan kemikleri ve kafatası çıkarıldı. Daha sonra bir evin bahçesinde yapılan kazıda da insan kafatası ve kemiklerine rastlandı.

‘Elbiseler kardeşime ait’

Kuyudan kafatası ve kemiklerle birlikte çıkarılan elbiselerin, kardeşi Seyhan Doğan’a ait olduğunu belirten Abdülkerim Doğan, kardeşinin 1995 yılında jandarma ve korucularca evden alındığını ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Doğan, toplam yedi kişinin aynı saatte evden alındıktan sonra kaybolduğunu ifade ederek, davalarının takipçisi olacaklarını dile getirdi. Bu arada yıllar önce köylülere verdiği bilgilerle kayıp bir kişinin cesedinin bulunmasını sağlayan Uzman Çavuş Bilal Batırır’ın, dönemin Dargeçit İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tire, Dargeçit Tabur Komutanı Hurşit İmren’in talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki kazan dairesinde yakıldığı ileri sürülüyor.

Şırnak’taki kazıda kemik fışkırdı

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi’nde dün yapılan kazı çalışmasında kafatası ve bazı kemik parçaları bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 1994 yılında köylülerin “PKK’lılara yardım ettiği” gerekçesiyle öldürülerek tabur bahçesine gömüldüğü yönündeki suç duyurusu üzerine harekete geçti. Güçlükonak’a bağlı Özbaşağaoğlu Köyü ile Yağızoymak Jandarma Taburu arasındaki boş arazide daha önce yapılan kazı çalışmasında elbiseleriyle gömülmüş üç kişinin kemikleri bulundu. Küpeli Dağı, Gabar Dağı ve Yağızoymak Jandarma Tabur Komutanlığı arasındaki arazideki kazılara güvenlik nedeniyle ara verildi. Kazı çalışmasına dün tekrar başlandı. Uzmanlar eşliğinde yapılan kazıda kafatası ve kemik parçaları bulundu. Daha önceki kazılarda bulunan kemiklerin Sait Şen, Beşir Başkök ve Abdullah Güler’e ait olduğu açıklandı. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89