• BIST 9794.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Şık'ın kitabı Ergenekon projesine dönüşmüş!

Şık'ın kitabı Ergenekon projesine dönüşmüş!
Miroğlu, tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın fikirleri yüzünden tutuklanmadığını, yazdığı kitabın Ergenekon projesi olduğunu belirtti.

Taraf Gazetesi Yazarı Orhan Miroğlu, Ergenekon davası kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın fikirleri yüzünden tutuklanmadığını, yazdığı kitabın Ergenekon projesi olduğunu belirtti. 

Miroğlu, Taraf Gazetesi'nde yer alan yazısında, Ertuğrul Mavioğlu ve Ahmet Şık tarafından hazırlanan "Ergenekon'da Kim Kimdir-Kırk Katır Kırk Satır" kitabıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Miroğlu, kitabın önsözünde Ergenekon davasıyla ilgili sürecin 'barbarlığa' benzetildiğini öne sürdü. Şık ve Mavioğlu'nun Ergenekon'da 'kim kimdir' sorusuyla yetinmedikleri, Ergenekon konusunda farklı bir kaanatin oluşması için çaba gösterdiklerini öne sürdü. Miroğlu, iki yazarın da davanın yürütülme biçiminin hukuki kuralla bağdaşmadığının en başta ortaya çıktığına inandıklarını kaydederek yazısında şu ifadelere yer verdi: "Her iki yazar da, Zir Vadisi ve Poyrazköy'deki kazıları 'medyatik' buluyor, amacın kendi başına buyruk olanların ibretialem için cezalandırılması yapıldığına inanıyor. Her iki yazara göre Türkiye'nin en namlı İttihatçısı Yalçın Küçük, hala sosyalist ve bir sosyalist olarak da Ergenekon sürecinden zarar görüyor! Velhasıl, her iki yazara göre, Ergenekon süreci külliyen zarar."

Ahmet Şık'ın tutuklanmasının fikirleri yüzünden olmadığını yazısında ifade eden Miroğlu, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Bu fikirlere sahip olan çok sayıda sosyalist aynı minvalde yazılar yazıyor, kitaplar yayımlıyor. Ancak bu fikirlerin Ergenekon piyasasında bir karşılığı var. Ahmet Öz'ü ve Nedim Şener'i bu piyasa cezbetmiş olmalı ki iş, İmamın Ordusu'nu anlatacak bir 'Ergenekon ortak projesi'ne dönüşmüş."

Proje tamamlanamadan devreye Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün girdiğini ifade eden Miroğlu, "Çünkü projenin hayata geçmesinde hukuki olmayan ve basın özgürlüğü kapsamında müteala edilemeyecek olan ve Ergenekon'un manipülasyonu sonucu elde edilmiş belgeler olduğu iddiası var. İddia yabana atılacak gibi değil. Projenin, seçilmiş yazar tarafından hayata geçirilmesi için, öyle anlaşılıyor ki, Kaşif Kozinoğlu gibi bir MİT'çi, Soner Yalçın ve Yalçın Küçük gibi Ergenekon mütefekkirleri tutuklanmalarına yol açacak kadar gayretli davranmışlar.

Ahmet Şık, İmamın Ordusu üzerinden barbarlığın belgesini hazırlarken piyasanın kurallarını belirleyen bu ekibin katkılarını ne yazık ki ret etmemiş görünüyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89