• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 7 °C

Şike yasası aynen Meclis'e!

Şike yasası aynen Meclis'e!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TBMM'ye geri gönderdiği 'şike yasası' aynen kabul edildi. Bakan Suat Kılıç yasanın yarın TBMM Genel Kurulu'na geleceğini söyledi.

TBMM Adalet Komisyonu, Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen şike cezalarında indirim öngören Kanunu aynen kabul etti.

AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan komisyon, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu görüştü.

Kanun, müzakerelerin ardından komisyonda aynen kabul edildi.

Yarın Meclis'e geliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike cezalarında indirim öngören yasanın, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini açıkladı.

Kılıç, Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen Kanunun, Adalet Komisyonunda aynen kabul edilmesinin ardından, gazetecilerin sorusu üzerine, yasanın yarın TBMM Genel Kurulunda, bütçe görüşmelerinden sonra ele alınacağını söyledi.

''Bu Meclisi, hiçbir lobinin ya da bir karşı lobinin veya herhangi bir mafyavari bir girişimin tesiri altına alabilmesi mümkün olmayacaktır''

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen Kanunun, TBMM Adalet Komisyonunda aynen kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, müzakerelerde iki konunun fazlaca gündemde tutulduğunu söyledi.

Bunlardan birisinin Cumhurbaşkanlığı meselesi olduğunu belirten Kılıç, ''Evvela şunu söylemek isterim: Cumhurbaşkanının burada müdafi yok, kendisi burada değil. Kendisini savunmak üzere burada özel bir temsilcisi de bulunmuyor. Yaptığım görev gereği, Sayın Cumhurbaşkanının müdafi elbette ben de değilim. Ama Sayın Cumhurbaşkanına atfen ifade edilen cümleleri çok kabul edilir de bulmadım'' dedi.

Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesinin başlı başına bir konu olduğunu ifade ederek, ''Genel Kuruldan çıkan işi beğenmediği ve Anayasal noktalarda endişelerini içeren bir eleştiridir. Doğaldır ki komisyon, kendi yaptığı işin arkasında duracaksa bu eleştiriye karşı kendi eleştirilerini Genel Kurulda ortaya koyacaktır. Bu son derece normal ama bunu yaparken Sayın Cumhurbaşkanının evvelki işlemle ilgili kararını mevzubahis etmek de normaldir. Bunu söz konusu ederken Cumhurbaşkanı hakkında kırıcı, incitici kabul edilmesi pek mümkün olmayan ifadelerin kullanılmış olmasını komisyonumuzla çok fazla bağdaştıramadım'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89